nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
ELTEfeszt – minden, ami ELTE

Több mint kétszáz program, interaktív workshopok, színház és koncertek, civil szervezetek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusa 2014. február 1-jén színes forgataggá változik.

nyest.hu | 2014. január 25.
|  

Az első alkalommal megrendezendő fesztivál több mint egy hagyományos nyílt nap: az izgalmas programon az ELTE összes kara bemutatkozik – nem mindennapi formában. A rendezvényen kiemelkedő kutatók tartanak magyar és angol nyelvű rendhagyó órákat, de a leendő hallgatók megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel is, amelyeket az Egyetem 450 nemzetközi felsőoktatási partnerintézménye nyújt az ELTE-s diákoknak. Emellett külön standon tájékozódhatnak az érdeklődők az egyedülálló hallgatói szolgáltatásokról, de koncertek és sport is szerepelnek a programban.

A szakmai előadások mellett számos workshop, látványos kísérletbemutató és interaktív kerekasztal várja a látogatókat. Kiderül, hogy milyen a jövő ideális iskolája, hogy mutat Földünk a világűrből, vagy éppen hogyan működik az ENSZ. Az ELTEfeszten lesz drámapedagógiai műhely, beavató színház, tudományos talk-show és civil folyosó is. Az előadók olyan kérdésekre keresnek választ, mint hogy milyen pszichológiai kapcsolatban vagyunk kedvenc helyeinkkel vagy kevésbé érintették-e az ősembert korunk lelki betegségei. Az érdeklődők bekukkanthatnak az Egyetem laborjaiba, körülnézhetnek a Planetáriumban és az Ásványtárban is. A nap végén ingyenes koncertet ad az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara, a felvételizőket pedig ingyenes pályaválasztási tanácsadás is segíti majd.

ELTEfeszt – minden, ami ELTE
Forrás: Wikimedia Commons / BáthoryPéter / GNU-FDL 1.2

Az Egyetem teljes képzési palettáját felvonultatva a szervezők számítanak a BA/BSc szintre felvételizőkre, az MA/MSc szinten továbbtanulókra, az ELTE tanárképzése iránt érdeklődőkre, a másod-, harmaddiplomás képzés iránt tájékozódó felnőttekre, szülőkre és pedagógusokra, valamint a doktori képzések iránt érdeklődőkre – mindazokra, akik szeretnének megismerkedni az intézmény mindennapjaival.

A rendezvény minden programja ingyenes. A résztvevők között a helyszínen értékes nyereményeket sorsolnak, így tabletek, könyvcsomagok és karrierkurzusok találnak gazdára. A végleges programot az Egyetem 2014. január 27-én teszi közzé honlapján.

Időpont: 2014. február 1. 9:00–18:00 (regisztráció 8:00-tól folyamatosan a Gömbaulában)
Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 1/C)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X