nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A levelezős oktatóknak nem jár fizetség?

A felsőoktatásban dolgozó oktatóknak nem fizetnek azért, hogy szabad szombatjukon levelező képzéseken oktatnak, emellett gyakran az oktatás más városban zajlik, de az utazás költségét sem térítik meg számukra – írja a stop.hu.

Edupress | 2012. október 16.
|  

A STOP megkereste a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét (FDSZ), melynek elnöke, dr. Tőrős Szilárd azt mondta, a Pécsi Tudományegyetem egyik karán most vezették be ezt azoknál az oktatóknál, akiknek nincs meg a heti kötelező óraszámuk.

„Az egyes egyetemek eltérően viszonyulnak a levelező képzéseken tanító kollégák díjazásához. Ha valóban szabadidejében kötelezik a tanárt oktatásra, és sem óradíjat, sem útiköltség-térítést nem adnak számára és megvan a heti kötelező óraszáma, akkor ez tényleg vérlázító” – nyilatkozta dr. Törős Szilárd. Hozzátette ugyanakkor, 84 milliárd forintot vontak el a felsőoktatástól, ami létszámleépítéseket, racionalizálást vont maga után.
Egy neve elhallgatását kérő egyetemi tanársegéd a stop.hu-nak elmondta, minden második szombaton utazik több órát vonattal, hogy a levelezős képzésben résztvevőknek órát tartson. Sem óradíjat nem kap, sem útiköltségét nem térítik.

A Magyar Rektori Konferencia a portálnak azt mondta, nem tudtak erről a problémáról, de ki fogják vizsgálni, és tájékoztatást adnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X