nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ilyen volt a nyelvészeti diákolimpia – a résztvevők szemével

Az elmúlt tanév folyamán rendszeresen beszámoltunk a magyar és a nemzetközi nyelvészeti diákolimpia eseményeiről. Most a résztvevők személyes élménybeszámolói is felkerültek a hivatalos honlapra.

nyest.hu | 2013. október 28.
|  

Itt a nyesten 2012 őszétől 2013 nyaráig rendszeresen beszámoltunk a nyelvészeti diákolimpia hazai eseményeiről: a selejtezők feladatairól, majd a Manchesterben megrendezett Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia döntőjéről is. Nemrégiben került fel a diákolimpia hivatalos honlapjára a magyar csapat személyes élménybeszámolója, amelyből kiderül, milyen is nyelvolimpikonnak lenni – testközelből.

A beszámolókból kiderül, mennyi izgalomban és élményben volt részük a döntősöknek Manchesterben. A személyes beszámolók nemcsak a hivatalos programokról szólnak, hanem arról is, hogyan élték meg a versenyzők az olimpia napjait, milyen éltere szóló élményeket, új barátságokat kötöttek.

A válogatott tagjai Manchesterben: Szigyártó Anna, Füstös Vivien, Szabó Attila Dániel és Németh Sebestyén
A válogatott tagjai Manchesterben: Szigyártó Anna, Füstös Vivien, Szabó Attila Dániel és Németh Sebestyén
(Forrás: ioling.ppke.hu)

„Egy rövid ismertetéssel kezdte az elnök, hogy tudjuk milyen díjakat is fogunk kapni. Elsőnek az „Honourable mention”-ben, azaz a dicséretben részesülő tanulókat szólították. Közvetlen ezután felcsendült az „Átilá Deniel Csábó from Hángöri” angolos-oroszos változata a nevemnek, mire enyhe sokkot kapva elindultam előre. Még ezen ékesen csengő szavak visszhangoztak a fülemben, mire arra eszmélek, hogy vigyorogva, mint a tejbetök, kezet fogok az elnök úrral. Elképesztő élmény, ha ennyi ember tapsol nekünk, érdemes kipróbálni.”

(Szabó Attila Dániel)

A beszámolók – reméljük – minél több magyar diákot győznek meg arról, hogy idén (is) érdemes nekivágni a sokszor igen komoly, de rendkívül izgalmas szellemi kalandokat ígérő feladatoknak. Mi ígérjük, hogy idén is beszámolunk a nyelvészeti diákolimpia eseményeiről.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X