nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvészeti diákolimpia 2014-ben is!

2014-ben is megrendezik a magyar nyelvészeti diákolimpiát. December 10-én minden kiderül a jövő évi versennyel kapcsolatosan.

nyest.hu | 2013. december 9.
|  

„A rossz magyarjegy nem akadály!" - hirdettük tavaly a magyar nyelvészeti diákolimpiával kapcsolatosan. Aztán a 2013-as év folyamán igyekeztünk hírt adni a verseny feladatairól, a hozzá kapcsolódó eseményekről, és végül arról, hogy hogyan szerepelt a magyar csapat Manchesterben a nemzetközi nyelvészeti diákolimpián. Jó szokásunkat igyekszünk a következő évben is megtartani.

A magyar nyelvészeti diákolimpia szervezői ugyanis 2014-ben is kiírják a versenyt. Az első forduló feladatai már be vannak készítve. 2013. december 10-én pedig hivatalosan is megnyitják a 2014-es magyar nyelvészeti diákolimpia versenyét.

Mivel az iskolai nyelvtannak vajmi kevés köze van a nyelvészethez, bárki jelentkezhet a versenyre, aki szereti a rejtvényeket, a szellemi kalandokat, a logikai feladványokat, a kódfejtést. Más nyelvekben való jártasság nem hátrány, de nem is feltétel. Egy biztos: a feladatok megoldásához nem kell majd tudni, mi a tekintethatározó vagy a határozószói névmás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Fejes László (nyest.hu) 2013. december 10. 20:21

@Nem tudtam jó nevet kitalálni: A verseny honlapján: ioling.ppke.hu/

Holnap további részletek...

1 Nem tudtam jó nevet kitalálni 2013. december 10. 19:59

Hogyan lehet jelentkezni??

Információ
X