nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elindult a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia első fordulója
Nyelvolimpikonok, hajrá!

Izgalmas feladatok segítségével fedezhetik fel a nyelvek sokszínűségét azok a középiskolások, akik részt vesznek a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia fordulóin, de azoknak is ajánljuk a verseny honlapját, akik már nem koptatják az iskolapadokat, viszont szeretik a logikai feladványokat.

nyest.hu | 2012. november 1.
|  

Mint arról korábban hírt adtunk, 2012-től Magyarország is részt vesz a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián. A 2013-as döntőre felkészítő verseny első fordulójának feladatai felkerültek a honlapra. Ezek ingyenes regisztrációt követően tekinthetők meg. Regisztrációra van szükség a versenyen való induláshoz is, de azok számára is javasoljuk a bejelentkezést, akik csak nézegetnék a feladványokat (a versenyen középiskolások indulhatnak, azonban az idősebb korosztályok tagjai is minden bizonnyal találnak kihívást a feladatokban). Aki úgy dönt, belevág a mérkőzésbe, december 1-jéig küldheti el a megoldásait az ioling.hu@gmail.com címre. A beadási határidőt követően a példák megoldása is elérhető lesz.

A magyar diákolimpia honlapja az általános tudnivalókon kívül az idei ljubljanai döntő egyik magyar résztvevőjének, Demszky Dorottyának az élménybeszámolóját is közli: reméljük, sok középiskolás kedvét meghozza majd a versenyzéshez.

Aki szeretne értesülni a versennyel kapcsolatos érdekességekről, kövesse a hivatalos Facebook-oldalt, iratkozzon fel a hírlevélre, illetve olvassa rendszeresen a nyest híreit!

Források

A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia hivatalos honlapja

A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia hivatalos honlapja

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X