nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvészeti diákolimpia: ötödik éve Magyarországon
Irány India!

2016 nyarán az indiai Májszúr várja a nyelvészeti diákolimpia válogatottját. De ki kerül be a csapatba? Október 1-jén indul az országos verseny.

Szabó Tamás Péter | 2015. szeptember 28.
|  

Október 1-jén indul a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia 2015/2016-os első fordulója. A középiskolások számára rendezett világverseny magyar szekciója, amelyet idén ötödjére hirdetnek meg, három internetes fordulóból és egy országos döntőből áll. A magyar válogatott tagjai jövő nyáron az indiai Májszúrban mérhetik össze tudásukat a világ számos országából érkező társaikkal. A diákolimpia honlapjára feltett feladatok megoldásához elsősorban jó logikai készségek szükségesek – a rossz nyelvtanjegy nem akadály!

Májszúr, a 2016-os világdöntő városa
Májszúr, a 2016-os világdöntő városa
(Forrás: Wikimedia Commons / Ezhuttukari / CC BY-SA 3.0)

Az új tanévet sajtótájékoztatóval nyitják meg a szervezők, ahol a korábbi évek diákolimpikonjaival is találkozhatnak az érdeklődők. A diákok élménybeszámolói alapján a feladatokban rejlő kihívás, az érdekes utazás és az új barátok társasága egyaránt vonzóvá teszi a részvételt. A magyar versenyzők az elmúlt években rendre elismerő okleveleket, idén nyáron pedig egy bronzérmet is szereztek. A szervezők a jövőben még célzottabb felkészítéssel szeretnék segíteni a válogatott sikerét: az intenzív felkészítés terveit is ismertetik majd a sajtótájékoztatón.

Az első forduló megoldásait október 15-ig küldhetik el a diákok. A feladatok bárki számára elérhetők, a megoldásokat pedig ingyenes regisztrációt követően egy online űrlapon keresztül lehet eljuttatni a szervezőkhöz.

Ajánlott linkek

A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia honlapja

A 2015/2016-os versenyt meghirdető plakát középiskolák részére

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X