nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hat hónapot kell ülnie kalózkiadások miatt

Hat hónap börtönre ítéltek Pekingben egy férfit, mert háromezer illegális másolatot készített Mo Jen irodalmi Nobel-díjas kínai író könyveiből – jelentette a China Daily című angol nyelvű napilap.

MTI | 2013. április 21.
|  

Van Jung-sent további kétezer jüan (73 ezer forint) büntetés megfizetésére kötelezték. A lap megtudta, hogy az illetékes hatóságok jelenleg 36 nagyjelentőségű ügyben folytatnak eljárást. Tavaly országosan 5331 szerzőjogsértési ügyet göngyölítettek fel, és több mint 40 millió hamisított terméket koboztak el, illetve semmisítettek meg.

Az ilyen ügyekben tavaly született ítéletek között a legsúlyosabb büntetés 11 év börtön volt, az észak-kínai Tiencsinben, míg a legnagyobb összegű büntetést 3,2 millió jüant (116 millió forint) az északkelet-kínai Harpinban fizették ki.

Az idei évben az e területre szakosodott bűnüldöző szervek az online könyvesboltokra, az elektronikus kereskedelem platformjaira és olyan internetes weboldalak szolgáltatásaira összpontosítanak, amelyek például zenék, filmek letöltését kínálják.

Csiang Jing, a területen jártas pekingi bíró azt nyilatkozta, hogy a hamis könyvek és videók iránti kereslet továbbra is óriási Kínában, mert ezek ára alacsony. A büntetés többnyire nem túl szigorú, ezért nagy a kísértés a hamisítók számára. A termékek értékesítésére egyre több a vállalkozó.

A jelenleg hatályos törvények szerint a szellemi tulajdonjog megsértésével kapcsolatos bűncselekményekben a legmagasabb kiszabható büntetési tétel 7 év, de ha pornóról van szó, az ítélet súlyosabb is lehet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X