nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
100 ezer költő a változásért

Költők, performerek, dalköltők, slamköltők és zenészek verselnek szeptember 29-én a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) a 100 ezer költő a változásért című rendezvényen.

MTI | 2012. szeptember 16.
|  

A felolvasás délután háromtól hajnali egyig tart, miközben a résztvevők élő kapcsolatban lesznek a világ más költészeti eseményeivel is. Ezen a napon ugyanis a világ több mint 115 országában mintegy 700 költészeti eseményt rendeznek  közölték a szervezők az MTI-vel.

A 2011-ben első ízben megrendezett 100 ezer költő a változásért (100 Thousand Poets for Change) a világ eddigi legnagyobb költészeti eseménye, amelyen költők, írók, zenészek és más művészeti ágak képviselői lépnek fel költészeti művekkel a változásért. Műveikben saját szűkebb környezetük, társadalmuk, régiójuk aktuális problémáira reflektálnak és kiállnak a legfőbb értékek, a béke, különböző vallások, világnézetek és etnikumok békés együttélése mellett, a rasszizmus, a cenzúra és a környezetszennyezés ellen.

Magyarországon a meghívott fellépőkre bízzák, milyen ügy mellett állnak ki. Az eseményen részt vesz mások mellett Áldozó Krisztián Aldó, Erdős Virág, Falcsik Mari, Faragó Kálmán, Filip Tamás, Garaczi László,Kukorelly Endre, Ladik Katalin, Lator László, Mesterházi Mónika, Müller Péter Sziámi, Peer Krisztián, Petőcz András, Rácz Péter, Szirtes Edina Mókus,Tóth Krisztina, Turczi István, Vörös István és Závada Péter.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X