nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
ELTE: középiskolás fokon nem!

Az állami normatíva csökkenése és a működtetési problémák miatt az ELTE-nek nincs módja XII. kerületi iskolájában középiskolai osztályok működtetésére.

MTI | 2012. december 20.
|  

Egyeztetési folyamatot kezdett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) annak érdekében, hogy az általa fenntartott, budapesti ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskolában megmaradjon a középfokú oktatás – közölte Fábri György közkapcsolati és kommunikációs rektorhelyettes szerdán az MTI-vel.  Az egyetem szerdán azt közölte a honlapján, hogy szenátusa hétfőn határozatot hozott a XII. kerületi iskola 2013-tól kezdődő működtetéséről. Ennek értelmében az egyetem a finanszírozási lehetőségek szűkülése, az állami normatíva csökkenése és a működtetési problémák ellenére továbbra is fenntartja az általános iskolát, de a középiskolai osztályok esetében erre nincs módja.

Fábri György elmondta: az egyetem már megkezdte az önkormányzattal és a közoktatási törvényben meghatározott más szervezetekkel az egyeztetést, mert önállóan a továbbiakban financiálisan nem képes fenntartani az iskola középfokú képzését. Az egyetem közlése szerint Mezey Barna rektor az egyeztetési folyamat mellett kezdeményezi egy szakértői bizottság felállítását is, amely 2013. január 31-ig a nyolcosztályos iskola megfelelő színvonalú szakmai és legalább középtávon veszteség nélküli pénzügyi működtetésére dolgoz ki javaslatot. Az ELTE a Kiss János altábornagy utcai iskolával együtt nyolc közoktatási intézmény fenntartója.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X