nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Részben bezár az ELTE gyakorlóiskolája

Részlegesen bezárja XII. kerületi gyakorlóiskoláját az ELTE. Az általános iskolai osztályok középtávon tovább működnek, viszont a középiskolai osztályok fenntartását nem tudják vállalni szeptembertől – erről a felsőoktatás intézmény szenátusa hétfői ülésén döntött.

MTI | 2013. február 6.
|  

Fábry György kommunikációs rektorhelyettes az MTI-nek elmondta: a szenátus elfogadta a szakértői bizottság előterjesztését a gyakorlóiskola ügyében. Ennek értelmében az iskola általános iskolai osztályai középtávon továbbra is működhetnek, viszont az egyetemet érintő  az elmúlt négy évben reálértéken csaknem 50 százalékos költségvetési elvonások után a középiskolai osztályok működtetését szeptembertől nem tudják vállalni.

Egyeztetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) és az önkormányzattal ezeket az osztályokat  megtartva az osztályközösséget  más kerületi iskolák veszik majd át. A döntés mintegy kétszáz diákot és harminc pedagógust érint. Utóbbiakról azt mondta: középiskolai pedagógusokat a megmaradó iskolában nem tudnak alkalmazni. Fábry György tájékoztatása szerint a Klik fog egyeztetni, hogy a diákok mellett pedagógusokat is tudnak-e fogadni a kerületi iskolák.

A kommunikációs rektorhelyettes kitért arra is, hogy a költségvetés szempontjából a helyzet drámai, megkezdték az egyeztetéseket a szaktárcával. Megjegyezte: erre az évre mintegy négymilliárd forintos elvonással kénytelenek számolni, a kapacitásszámokról a megkérdezésük nélkül döntöttek.

Az ELTE december közepén kezdett egyeztetési folyamatot annak  érdekében, hogy az általa fenntartott Kiss János altábornagy utcai, ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskolában megmaradjon a középfokú oktatás. Az egyetem előzőleg azt közölte a honlapján, hogy szenátusa határozatot hozott a XII. kerületi iskola 2013-tól kezdődő működtetéséről. Ennek értelmében az egyetem a finanszírozási lehetőségek szűkülése, az állami normatíva csökkenése és a működtetési problémák ellenére továbbra is fenntartja az általános iskolát, de a középiskolai osztályok esetében erre nincs módja. Ekkor döntöttek a szakértői bizottság felállításáról is, amely megfogalmazta javaslatát.

Pokorni Zoltán (Fidesz) XII. kerületi polgármester január 11-én az MTI-nek azt mondta: azt javasolja a kerületi képviselő-testületnek, hogy az idén továbbra is ötvenmillió forinttal támogassák az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) ottani gyakorlóiskoláját. Az ELTE a Kiss János altábornagy utcai iskolával együtt nyolc közoktatási intézmény fenntartója.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X