nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megmentették a Radnótit

Több mint 23 millió forintot sikerült összegyűjtenie a szülőknek és diákoknak a felsőoktatási elvonások miatt bajba került ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola részére. Ez az összeg 2012 végéig fedezi az intézmény költségeit.

Edupress | 2012. június 6.
|  

„Több mint háromszázan jöttek el arra a szülői értekezletre, ahol elmondtuk, miért van bajban az iskola” – mondta el Tomcsányi Péter az iskola igazgatója, aki körlevélben kért anyagi segítséget a szülőktől és volt diákoktól. Ők másokat is bevontak a gyűjtésbe, majd színészek és zenészek is csatlakoztak, fűzte hozzá.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemtől 2,7 milliárd forintot vont el az állami költségvetés, ezért az egyetem 2012 januárjától az iskolára terhelte közüzemi díjaik felét, 22 millió forintot. Az igazgató akkor úgy nyilatkozott, hogy ha az iskola alapítványa nem kap támogatást, nem tudják előteremteni ezt az összeget. Hogy a finanszírozási rendszeren változtatni kell, az egyértelművé vált, azzal is számolni kell, hogy a decemberben elfogadott köznevelési törvény és az új Nemzeti alaptanterv előírásai alapján az oktatási szerkezetet is „újra kell gondolni”.

Megmentették a Radnótit
Forrás: Edupress

„Az összegyűjtött 23 millió forint 2012 végéig egyenesbe hozta a költségvetésünket, azt viszont még nem látjuk, 2013-tól hogyan alakul majd a helyzetünk. Folyamatosan tárgyalunk az ELTE-vel” – mondta Tomcsányi Az ELTE nemcsak a Radnóti támogatását volt kénytelen csökkenteni, hanem a másik két gyakorlógimnáziumét, a Trefort Ágoston Gimnáziumét és az Apáczai Csere János Gimnáziumét is. Fábri György, az egyetem rektorhelyettese korábban úgy nyilatkozott, az állami normatíva már évek óta nem fedezte a gyakorlóiskolák teljes fenntartási költségét, az ELTE mindig saját büdzséből pótolta ki azt, de a 2,7 milliárdos elvonás után ezt már ők sem tudják kigazdálkodni

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X