nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az ELTE dönt a gyakorlóiskolák jövőjéről

Nem az állam, hanem továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) az ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola fenntartója, és az ELTE kizárólagos joga, hogy döntsön az iskola jövőjéről – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

MTI | 2013. január 8.
|  

Utaltak arra: az utóbbi napokban felröppent a hír, hogy az ELTE esetleg bezárja a Kiss János altábornagy utcában működő gyakorlóiskolát. A Gyakorló Általános Iskola és Középiskola azonban nem került át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, hanem továbbra is az egyetem fenntartásában működik  írták. Az oktatási államtitkárság kiemelte: mivel felsőoktatási gyakorlóintézményről van szó, az ELTE kizárólagos joga, hogy döntsön a jövőjéről.

Hozzátették, a felsőoktatási intézmények 2013-ban a tavalyival megegyező összegű költségvetési támogatást kapnak gyakorlóiskoláik fenntartására. Az ELTE erre a célra az idén 1,53 milliárd forintot kap az államtól, emellett az érintett XII. kerületi önkormányzat korábban vállalta, hogy évi 50 millió forinttal segíti az iskola működését, és az önkormányzat vállalásának teljesítését semmi sem akadályozza – jelezték.

Az államtitkárság bízik abban, hogy a XII. kerületi gyerekek érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat és az ELTE megtalálja a megnyugtató megoldást az iskola további zavartalan működtetésére  áll a közleményben.

Az egyetem december 19-én közölte, hogy XII. kerületi gyakorlóiskolájával kapcsolatban egyeztetést kezdett az önkormányzattal és a közoktatási törvényben meghatározott más szervezetekkel, mert önállóan a továbbiakban nem képes fenntartani az iskola középfokú képzését. Úgy fogalmaztak: a finanszírozási lehetőségek szűkülése, az állami normatíva csökkenése és a működtetési problémák ellenére továbbra is fenntartják az általános iskolát, de a középiskolai osztályok esetében erre nincs módjuk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X