nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Diáktüntetések Olaszországban

A Monti-kormány megszorításai és az Európai Unió szigora ellen tiltakoznak a diákok a fővároson kívül Milánóban, Torinóban, Bolognában, Palermóban, Nápolyban, emellett más városokban is voltak megmozdulások – írja a kitekinto.hu.

Edupress | 2012. október 10.
|  

A demonstráció oka, hogy a fiatalok úgy vélik, a Monti-kormány megszorításai és az Európai Unió szigora együttesen fiatalok millióit fosztja meg az oktatáshoz, a munkához és a jövőhöz való joguktól.

Francesco Profumo oktatásügyi miniszter nyitottnak mutatkozik az egyeztetésekre, ám azt állítja, a diákok nem fordultak felé ilyen kéréssel. Elsa Fornero szociális és munkaügyekért felelős miniszter azt mondta, nem tesz könnyelmű ígéreteket, ezért nem mondja azt a fiataloknak, hogy holnaptól minden könnyebb lesz.

A megmozdulás során több helyen történtek összecsapások az egyetemisták és a rendőrök közt, mindkét oldalon vannak sérültek.
A diákokhoz csatlakozva a CGIL, a legnagyobb olasz szakszervezeti szövetség sztrájkot jelentett be október 12-re, mely során a demokrácia mellett és az állami iskolák privatizációját célzó tervezet ellen kívánnak tüntetni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X