nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @rofia: 21 Gondolom így már érthető, hogy a cím helyesírása teljesen korrekt, annak ellené...
  2023. 02. 05, 11:07  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: összegzés Véleményem az, hogy eredetileg az "á" mint hosszú magánhangzónak a magy...
  2023. 02. 05, 10:59  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyetemisták is tiltakoztak a Monti-kormány ellen

„No Monti-day” címmel tüntetés volt október 27-én Rómában: egyetemisták, ifjúsági szervezetek, szakszervezetek tiltakoztak az olasz kormány megszorításai ellen – tájékoztat az MTI.

Edupress | 2012. október 30.
|  

„A lázadó Európa mellett állunk: kergessük el a Monti-kormányt!” – ez a transzparens volt olvasható a Róma városközpontján áthaladó tüntetés élén. A lateráni Szent János bazilika előtti tér felé tartó menetet a munkát és fizetésemelést követelő olasz tűzoltók és a dél-olasz Tarantóból érkezett Ilva acélgyár munkásai vezették.

A Monti-kormány gazdaságpolitikája ellen rendezett tömegtüntetéshez egyetemisták, pedagógusok, számos szélsőbaloldali ifjúsági szervezet és szakszervezet is csatlakozott, a Fiat-gyárak és a bezárásra ítélt szardíniai szénbányák munkásaival együtt. Megjelentek a Lyon-Torinó közötti nagysebességű vasútvonal ellen évek óta tüntető mozgalom tagjai is.
„Nemet mondunk a szociális mészárlásra!” „Monti, takarodj!” „Elég a bizonytalanságból, elbocsátásból, munkanélküliségből!” – hirdették a tüntetők által magasba tartott táblák.

A menetben haladó egyik kamionon hatalmas polip jelképezte a nemzetközi pénzügyi világot, mely csápjaival Barack Obama, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi, Mario Draghi és Mario Monti bábját mozgatta.

A tüntetés rendkívüli biztonsági intézkedések között zajlott: ezer rendőr felügyelte a menetet. Róma több metróállomását lezárták, a menet útvonaláról elszállították a parkoló autókat. A hatóságok a Black Bloc csoportjaitól tartottak. A tavaly október 15-én rendezett hasonló tömegtüntetésen a tetőtől talpig feketébe öltözött, arcukat eltakaró szélsőségesek utcai harcot provokáltak a rohamrendőrökkel, csatatérré változtatva Róma belvárosát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X