nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A gazdag hallgatóknak kedveznek Chilében

Szeptemberre újabb megmozdulást terveznek a tanítás minőségével elégedetlen chilei hallgatók – írja az infolatam.com. Problémát jelent, hogy az új adózási rendszer a tehetősebb családoknak kedvezne, hiszen a magánegyetemekre járó hallgatók számára csökkentené a tandíjat.

Edupress | 2012. szeptember 17.
|  

A felhívás szeptember első hétvégéjén született a Confederation of Students of Chile (Confech) ülésén, amin az egyetemi szövetségek vettek részt. A fő cél, hogy elutasítsák a kormány által javasolt adóreformot, hogy ezáltal javuljon az oktatás színvonala.

Az egyetemek számítanak a tiltakozás napján a középiskolák tanulóira, tanáraira és a szociális szervezetekre, akik az augusztus 28-i tüntetésen is részt vettek. Azon a napon ugyanis a tanulók szerint 130, a hatóságok szerint viszont 30 ezerember demonstrált Santiagóban az oktatási rendszer javításáért.

A diákság legfőbb célja a tandíjak csökkentése, illetve a teljes felsőoktatási rendszer átalakítása. A kormány valamelyest engedett a diákság követeléseinek, ösztöndíjprogramokkal és olcsóbb hitelekkel reagált, valamint tervezi a jövőben, hogy az adóreform révén növelné a felsőoktatásba szánt pénzt. Elzárkóztak azonban az oktatás szerkezetének átalakításától.

Noam Titelman, a Confech szóvivője azonban kijelentette, ez egyáltalán nem az az irány, amit ők javasoltak. „Az országunkban az a probléma, hogy mindenkivel megfizettetik a sütemények és a szendvicsek árát, de csak néhányunkat hívják el a partira”  tette hozzá arra utalva, hogy az új adózási rendszer a tehetősebb családoknak kedvezne, hiszen a magánegyetemekre járó hallgatók számára csökkentené a tandíjat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X