nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egy dollárnak mennyi a fele?
Átváltották 50 Centet!

Rosszul írták le a népszerű amerikai rapper, 112 forint nevét egy malajziai lapban.

nyest.hu | 2012. április 21.
|  

50 Cent amerikai rapper malájul másfél ringgit, legalábbis egy (közelebbről meg nem nevezett) maláj újság szerint – tudósít Andrew Bloch Twitter-bejegyzése alapján a Language Log.

Átváltották 50 Centet!
Forrás: Language Log

Természetesen szerkesztői bakiról van szó: a szövegben előforduló pénzösszegeket adták meg helyi valutában, és véletlenül belekerült a szórásba a rapper, akinek neve szintén pénzösszegre utal. Nagyon valószínű, hogy a cikkszerkesztő szoftver automatikusan konvertálja az összegeket.

A Language Log néhány hasonló korábban előfordult hibára is emlékeztetett. Így például a Metro újság bostoni kiadásában egy keddi számban a ’hétfő’ (Monday) szó minden előfordulását automatikusan ’tegnap’-ra (yesterday) cserélték, így aztán az újság azt közölte, hogy Martin Luther King emléknapját minden évben január harmadik tegnapján tartják. Ennél is kínosabb volt, amikor Tyson Gay rövidtávfutó rekordjáról egy hírportál úgy számolt be, hogy a sportoló vezetéknevét (mely a szlengben ’buzi’ jelentésű) Homosexualra (’homoszexuális’) cserélte.

Átváltották 50 Centet!
Forrás: Language Log

Bízunk abban, hogy a nyesten nem fogunk hasonló hibákat elkövetni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X