nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Facebook váltja fel az sms-t

Bár továbbra is kiemelkedő SMS-forgalmat tapasztalnak a távközlési szolgáltatók a korábbi évekhez képest csökkent az ünnepi sms-ek száma, amit a mobil internet terjedésével magyaráznak a szolgáltatók.

MTI | 2011. december 29.
|  

A karácsonyi ünnepek alatt 11 millió sms-t küldtek a T-Mobile-osok, a csökkenő sms-forgalom mellett, míg a Vodafone Magyarország ügyfelei a karácsonyi ünnepek három napja alatt közel 9 millió sms-t és mms-t - közölték a szolgáltatók szerdán az MTI-vel.

A T-mobil közleménye rögzíti: az ünnepi szezonban az okostelefonok részesedése a friss eladásokból már megközelítette a 70 százalékot, sőt az előfizetéses ügyfelek esetében az arány még magasabb, 80 százalék közelében járt. Az okos készülékek segítségével már útközben is küldhető e-mail és folyhat a csetelés, illetve könnyen megoszthatók az élmények a közösségi médiafelületeken. Feltehetően ez is szerepet játszik abban, hogy az utóbbi években enyhén csökkenő tendenciát mutat az ünnepek alatt küldött sms-ek száma – vélik a T-mobil-nál.
Az sms-forgalom persze még így is kimagasló: egy átlagos munkanap öt-hatszorosa, a legforgalmasabb órák pedig idén is szilveszter éjszakájára várhatók – tették hozzá.

A Vodafone, amely azt is közölte, hogy az ünnepek alatt több mint nyolc millió telefonhívást kezdeményeztek az ügyfeleik, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb sms-forgalmat – ahogy hosszú évek óta hagyományosan mindig – most is december 24-e hozta, amikor több mint hatmillió karácsonyi üzenetet írtak a Vodafone ügyfelei.

Az sms-ek mennyisége azonban még így is mintegy tíz százalékkal kevesebb volt a tavalyinál, amelynek oka a cég szerint az, hogy az emberek mindinkább a közösségi hálózatok, és ezáltal részben a mobilinternet segítségével juttatják el ünnepi üdvözleteiket szeretteikhez, barátaikhoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X