nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mobilozás egy fedél alatt

A britek negyede az ágyban, tíz százalékuk pedig még a fürdőszobában is rendszeresen ellenőrzi, hogy nem érkezett-e email- vagy SMS-üzenete.

MTI | 2013. február 21.
|  

A briteknek csaknem fele már a lakáson belül is csak mobiltelefonon vagy más elektronikus távközlési eszközzel tudatja mondandóját családtagjaival egy hétfőn ismertetett országos felmérés szerint. A Halifax Insurance biztosítótársaság Digital Home Index nevű vizsgálata szerint – amelynek célja a brit háztartások által birtokolt digitális távközlési eszközök állományának és használati módjának felmérése volt – a körkérdésbe bevontak 45 százaléka ismerte be, hogy képes mobilon, a Facebookon vagy a Twitter üzenőportálon, sőt emailben vagy SMS-ben kommunikálni a vele egy fedél alatt tartózkodó hozzátartozóival is, ha azok éppen a másik szobában vannak.

A felmérés során kérdezett 2500 brit felnőtt 73 százaléka bevallotta azt is, hogy nehezen tudná nélkülözni akár csak egy napra mobilját, laptopját vagy MP3-as lejátszóját. A vizsgálat szerint a britek negyede az ágyban, tíz százalékuk pedig még a fürdőszobában is rendszeresen ellenőrzi, hogy nem érkezett-e email- vagy SMS-üzenete, és kétszer annyian vannak azok, akik okostelefonjuk eltűnését bánnák a leginkább, mint azok, akiknek eljegyzési vagy esküvői gyűrűjük elvesztése okozná a legnagyobb bánatot.

A Halifax első ilyen jellegű felmérése kimutatta azt is, hogy a britek valósággal halmozzák a digitális használati tárgyakat. A nők fejenként átlagosan 4058 font, a férfiak 4294 font (1,38 millió, illetve 1,46 millió forint) értékű technológiai eszközt birtokolnak. A cég szakértőinek becslése szerint a „ma” világra jött brit újszülöttek mindegyike hétéves koráig átlagosan egy évet, 80 éves koráig 18 évet tölt majd képernyővel ellátott eszközök nézésével.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X