nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Finnugor kísértethonlap
Elindult a Reguly Társaság honlapja?

A Rénhírek réges-rég várja, hogy megjelenjenek más finnugrisztikai témájú oldalak is a magyar neten. Ilyen lehetne a Reguly Társaság honlapja.

Fejes László | 2012. február 27.
|  

Sajnos a Rénhíreken kívül nincsen olyan oldal, mely rendszeresen foglalkozna finnugor vonatkozású hírekkel, és rendszeresen közölne finnugor témájú ismeretterjesztő cikkeket. A Rénhírekkel szinte egyszerre indult Finnugorokról nem csak finnugoroknak csaknem három éve befejezte működését, hasonló lap pedig azóta sem indult.

Éppen ezért megörültünk, hogy véletlenül rábukkantunk egy oldalra, mely a Reguly Társaság honlapjaként hirdeti magát. Az Elkészült az új honlap cím alatt a következőket olvashatjuk:

Ez a Reguly Társaság új honlapja, remélem tetszik. Kérlek próbáljátok ki a funkciókat, ha valami nem tetszik/máshogy gondoljátok, dobjatok egy emailt!

Az sajnos nem világos, mi készült el, mert az oldalon ezen kívül csak egy Reguly-életrajzot olvashatunk, szeszélyesen váltakozó betűtípusokkal.

A dátum szerint a honlap már 2011. október 10-én elkészült. Szívesen dobnánk egy emailt, hogy megtudjuk, mi is a helyzet, de sajnos az oldalon az emailcímnek sem sikerült nyomára bukkannunk – így aztán abban sem lehetünk biztosak, hogy az oldalnak valóban köze van a Reguly Társasághoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
11 arafuraferi 2012. március 23. 20:13

@siposdr: jobb egy hekk sülve ma, mint egy hekkelt besült honlap.

10 siposdr 2012. március 23. 19:37

@arafuraferi:

Azt hiszem, engem ért a legnagyobb kár ezzel a hekkeléssel, mert február 27. óta várom a választ a honlapon föltett kérdésemre.

Erről jut az eszembe: lehet, hogy itt igazi hekkről (hu.wikipedia.org/wiki/Hekk) van szó, amelyet békaruhás jugoszláv ügynökök telepítettek a honlapra?

9 arafuraferi 2012. március 23. 17:11

Úgy látszik azóta meghekkelték. Sumér hekkerek.

8 Fejes László (nyest.hu) 2012. február 27. 22:55

@sanyane: Kedves Eszter!

Ez a cikk arról szól, hogy elindul-e a Reguly Társaság régen várt honlapja, vagy sem. Egy finnugrisztikai blogon (az ország egyetlen működő finnugrisztikai blogján) erről írni talán nem felesleges.

A poszt szerzője pedig nem Ruttkay-Miklián Eszter és nem múzeum után kutatott, így nem lett volna értelme az említett keresőszavak használatának...

7 sanyane 2012. február 27. 22:17

Felesleges hír, légből kapott hozzászólások - mérsékelten inspiratív közeg, hogy az ember beszálljon a társalgásba. Mivel azonban név szerint be lettem vonva, felhívnám @Ed'igen figyelmét, hogy ha nevemet és a múzeum szót beírja egy egyszerű böngészőbe, első találatként kijön a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház honlapjának címe, ramnah.hu/ Ha ezt az eredményt összeveti a fenti írás által bemutatott honlappal, hamar rájön, hogy a kettő nem ugyanaz. Mellesleg ezt a blog szerkesztője is megtehette volna, ha a célja bárminek a tisztázása lett volna...

Ruttkay-Miklián Eszter

6 arafuraferi 2012. február 27. 18:24

Elég szegényes honlap.

De mintha a rémhírek is kezdene elbulvárosodni.

5 Fejes László (nyest.hu) 2012. február 27. 17:29

@Ed'igen: Mi utal erre a lapon? Egyértelműen azt írják, hogy a Reguly Társaságé, semmiféle múzeumról nincs szó.

@siposdr: Ez érdekes. Mindenesetre remélhetőleg jelentkeznek a magyarázattal.

4 siposdr 2012. február 27. 15:38

@Fejes László (nyest.hu): Azért vélekedtem így, mert írtam nekik egy pár sort és nem jelent meg sehol a honlapon, azaz a beírt szöveg nem viselkedik kommentként.

Nagy jóindulattal feltételeztem, h. ha már nem jelenik meg a honlapon kommentként, akkor valahol valakinél csak landol üzenet formájában.

3 Ed'igen 2012. február 27. 14:05

Szerintem ez a R. M. Eszterék múzeumához tartozik. Lehet, hogy egy telefon és többet megtudhat róla a szerkesztőség.

2 Fejes László (nyest.hu) 2012. február 27. 09:55

@siposdr: Az a funkció a kommentek írását teszi lehetővé. Lehet, hogy erről értesül az, aki a bejegyzést készítette, de ez valószínűleg a beállításoktól függ (amiket mi nem látunk). A bejegyzés egyértelműen azt kéri, hogy mailben küldje el megjegyzéseit az, akinek van, nem pedig azt, hogy kommenteljen.

1 siposdr 2012. február 27. 09:21

Nem voltam rest megnézni a honlapot.

A harmadik klikkelésre megállapítottam, h. a "Szóljon hozzá most!" valamint az "Elkészült az új honlap" feliratok/linkek vezetnek el az E-mail "dobási" lehetőséghez.

Információ
X