nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jutalom a becsületes megtalálónak!

Úgy tűnik, régóta várt esemény következett be, és a finnugrisztika fontos hazai intézménye váltott elmaradott technológiájáról egy igazán trendire. A kérdés csak az, hogy hol.

Fejes László | 2011. október 6.
|  

Korábban már többször írtunk arról, hogy a Reguly Társaság kiadványa, a Finngor Világ sajnos kizárólag papíron jelenik meg – ezzel egyébként fel is emésztve a társaság költségvetésének szinte teljes egészét – az interneten nem érhető el, ráadásul a hírek rovat leginkább olyan eseményekre tudja felhívni a figyelmet, melyek a megjelenéskor már lezajlottak. Sajnos évek óta hiába várunk arra, hogy a Reguly Társaság tekintettel legyen a finnugorok számára oly fontos erdőkre, és egy a 21. századhoz méltóbb formátumra térjen át, illetve költségvetését akár a  magyar közművelődés, akár a finnugor népek számára hasznosabb formában használja fel. Érthető tehát izgatottságunk, amit az alábbi plakáttal találkozva éreztünk.

Jutalom a becsületes megtalálónak!
Forrás: Facebook

Ez igen, gondoltuk! Milyen frappáns megoldás! Hiszen nem is kell külön honlapot létrehozni, elég egy Facebook-profil, és az érdeklődők máris hozzájuthatnak a Reguly Társaság híreihez! Az információ azokhoz is könnyen eljut, akik nem kötődnek a szakma szűkös berkeihez, elég lájkolniuk a Reguly Társaságot, és máris olyan jól értesültnek érezhetik magukat, mintha egy finnugrisztikai tanszék értekezletén vehetnének részt!

Lelkesen követtük hát a Find us on Facebook! (Találj meg minket a Facebookon! – kevéssé érthető, hogy ez miért angolul szerepel az egyébként magyar nyelvű plakáton, de ennyi baj legyen) parancsát, és...

Semmi. Hiába próbálkoztunk a Reguly Társaság nevével, hiába kerestünk a Rokon Népek Napjára, eredménytelenül próbálkoztunk a Finnugor Világgal, az eredmény: semmi!

Éppen ezért elhatároztuk, versenyt írunk ki, hátha más ügyesebb: aki először belinkeli a Reguly Társaság / Finnugor Világ / Rokon Népek Napja facebookos oldalát, annak egy darab energiatakarékos villanykörtét ajándékozunk! A jutalom jelképesen egyszerre utal a finnugor nyelvekkel és népekkel kapcsolatos felvilágosító tevékenységre, illetve a környezetvédelemre, melyet – remélhetőleg – immáron a Reguly Társaság is prioritásként kezel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
9 Fejes László (nyest.hu) 2011. október 12. 10:07

@aszterik: Nem tudom, hogy a cikk vajon hol marasztalja el a szervezőket, vagy hol állít olyat, hogy valójában nincs is Facebook-oldaluk. Aki használja a Facebookot, az tudja, hogy időnként az embernek a saját maga által létrehozott események vagy oldalak visszakeresése is gondot jelent – éppen ezért én nem is mernék olyat állítani, hogy valami nincs fenn a Facebookon.

Egyébként régóta hangsúlyozom, hogy a Reguly Társaságnak meg kellene jelennie az interneten, és ha valahogy mindenképpen minősíteni kellene ezt a cikket, akkor ingyenreklámnak mondanám. (Persze csak akkor, ha nem ennek hatására jött volna létre a Reguly Társaság oldala – így jelentős szerepet tulajdoníthatunk magunknak abban, hogy egyáltalán van.) Nem tudom tehát, hogy miért kell rosszindulatot feltételezni.

Az más kérdés, hogy a lapra egy hete semmi nem került fel. Pontosabban én tettem fel két linket: egy rénhírekes cikkét és egy linket az észtországi rokon népek napja programjára. Valaki mindkettőt törölte. Érdekes, hogy mire van az oldal, ha nem ilyen hírek megosztására. Mindenesetre kivárok, mi lesz vele.

8 aszterik 2011. október 12. 09:07

@Fejes László (nyest.hu): "inkább": mert úgy éreztem, hogy a szervezők vannak elmarasztalva azért, mert -- állításukkal ellentétben -- úgy tűnt, hogy semmilyen infó sincs az eseményről a fb-n. Holott már akkor fent volt, de a fácse rákeresve is csak azoknak adta ki az oldalt, akik meg lettek hívva az eseményre.

Köszi a körtét, karácsony után jelentkezem érte a szerkesztőségben!

7 Fejes László (nyest.hu) 2011. október 7. 12:59

@Sziráki Zsófi: Mindenesetre örülünk, hogy akkor végül is létrejött a regulys oldal, a későbbiekben biztos beszámolunk a működéséről!

6 Sziráki Zsófi 2011. október 7. 10:44

Sziasztok!

Én is a facebook-ra gyanakszom, mert a Rokon Népek Napja odalát másfél hete hoztam létre (akkor még más profilképpel), és az első perctől publikus esemény volt. A hibáról csak tegnap innen értesültem, hisz nekem kiadta a kereső.

A Reguly-s oldalt, nem titok, ma reggel csináltam.

5 Fejes László (nyest.hu) 2011. október 7. 10:22

@VT: @aszterik:

Érdekes ez a két oldal, mert erősen úgy tűnik, mintha mindkét oldal kb. két órája jött volna létre. Ugyanakkor aszterik linkjének időpontja azt mutatja, hogy – legalábbis az esemény már jóval korábban létezett. Természetesen az ígért körtéket mindkét olvasónk megkapja, amennyiben jelentkezik szerkesztőségünkben.

@aszterik: Az „inkább”-ot nem igazán értjük...

4 VT 2011. október 7. 09:04
3 aszterik 2011. október 6. 21:57

www.facebook.com/event.php?eid=196886670380065

Nem facebook-hiba inkább, hogy az esemény megnevezésére rákeresve sem adja ki a fácse az oldalt?

2 Fejes László (nyest.hu) 2011. október 6. 19:14

@Nyeste: Sajnos nem ezt keressük.... Ha legalább a megadott helyen szó esne a rendezvényről... de nem!

1 Nyeste 2011. október 6. 16:18
Információ
X