nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vissza a természetbe!

Az erdei iskolákban gyerekek megérthetnék, hogy miért fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság.

MTI | 2013. május 21.
|  

Az LMP országgyűlési határozattervezetet nyújt be egy nemzeti erdeiiskola-program létrehozása érdekében. A program lehetőséget adna arra, hogy minden 8-12 év közötti diák legalább öt napot erdei iskolában tölthessen el – jelentette be vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.

A független képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban az MSZP, a Jobbik és a KDNP is olyan országgyűlési határozattervezetekkel állt elő, amelyek valamilyen „erőszakos történelmi vonatkozású helyre” vinnék el a diákokat az iskolai oktatás részeként. Az LMP viszont, mint a zöld gondolat, a fenntarthatóság és a környezeti nevelés pártja, azt szeretné, ha programjuk segítségével a gyerekek megérthetnék, hogy miért fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság.

A tervezet szerint a kormányzat támogatná egy olyan pályázati rendszer kidolgozását, amely során az iskolák vállalnák, hogy pedagógiai programjukban rögzítik a környezeti nevelés célkitűzéseit. A programhoz a tehetősebb szülők pénzzel járulnának hozzá, a rászorulóknak pedig az állam nyújtana támogatást – mondta a politikus.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X