nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvi labor az ökoiskolában

Teljesen átalakul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban található Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, a diákok szeptemberben már egy úgynevezett ökoiskolában tanulhatnak, ahol előtérbe helyezik a természet és a hagyomány értékeinek megismerését.

MTI | 2011. július 29.
|  

Szabó Gergely (független) polgármester az MTI-nek azt mondta: az épületet akadálymentessé teszik, abban liftet alakítanak ki, az iskola mellé pedig a megújuló energiák megismerése és felhasználása jegyében egy úgynevezett energiaudvar épül mini naperőművel. Új, modern számítástechnikai tantermet, valamint egy nyelvi labort hoznak létre, s a diákok digitális, interaktív táblák segítségével kaphatnak széles körű ismereteket nyújtó képzést.

Beszámolt arról, hogy az úgynevezett ökoiskola-program előtérbe helyezi a természet és a hagyomány értékeinek megismertetését, az egészséges, sportos életmódra való nevelést. A harsányi Méhészmadár Erdei Iskola és Kalandpark az oktatás színterévé, a tanrend szerves részévé válik. Ezzel párhuzamosan az iskola új tanulószobai rendszert alakított ki, amely lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek a tanórákat követően hasznosan tölthessék el az idejüket.

A diákok térítésmentesen tanulhatnak néptáncot, dzsúdózhatnak, kézilabda- és labdarúgóedzésekre járhatnak.

Szeptemberben pedig már az óvodában is megkezdődik az angol nyelv oktatása, és 2012. január 1-jétől lehetőség lesz bölcsődei szolgáltatás igénybe vételére is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X