nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Városi tévék a határon át

Révkomáromi székhellyel négy magyarországi és öt szlovákiai település helyi televízióiból hoz létre hálózatot a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC) – tájékoztatta a szervezet igazgatója az MTI-t.

MTI | 2011. november 23.
|  

A társulás honlapján internetes televíziót alakítanak ki, ebben minden nap megjelenik egy-egy határokon átnyúló tartalmú híradás, amelyeket a hálózathoz tartozó televíziók ajánlanak fel egymásnak szabad terjesztésre.

A kezdeményezéshez Magyarországon Kisbér, Komárom, Oroszlány és Tata csatlakozott. A szlovákiai részvevők: Érsekújvár, Gúta, Ógyalla, Révkomárom és Szőgyén – tette hozzá Bara Zoltán.

A társulás a projekt megvalósítására csaknem 90 millió forintot nyert az Európai Uniótól. Az internetes televízió 2012 elején indul, és a pályázati támogatással legalább két évig működik.

A műsorokat magyarul és szlovákul feliratozzák, és révkomáromi székhellyel saját tévéstábot állítanak fel, amely a hálózathoz tartozó városokról bemutató filmeket készít – mondta el az igazgató.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X