nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új álláskereső portál – rezidenseknek

Összegyűjtötte az ország összes üres rezidensi álláshelyét az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH), a munkahelyek a hivatal portáljáról érhetők el hétfőtől.

MTI | 2012. október 17.
|  

A hivatal honlapjáról elérhető lista szerint jelenleg több mint 120 álláshelyre pályázhatnak a rezidensek országszerte. Többi között a gyöngyösi Bugát Pál Kórház, az egri Markhot Ferenc Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet is több osztályára, továbbá az Országos Mentőszolgálat több mentőállomására is várják a rezidensek jelentkezését.

Az EEKH az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: 2011. május 1-jétől az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről szóló kormányrendelet módosítása következtében lehetőség nyílt arra, hogy a jelöltek bármikor belépjenek a felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerbe. Megszűnt az a korlátozás, hogy a hallgatók csak az év egy meghatározott időszakában jelentkezhetnek a szakképzésbe. „A módosítások következményeként a hallgatóknak már csak állást kell találniuk annak érdekében, hogy a szakképzésüket ténylegesen meg tudják kezdeni” – írták.

Mint kiemelték, a hivatalhoz egyre több megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol lehetne egységesen, egy helyen megtalálni az ország összes egészségügyi szolgáltatója által kínált rezidensi álláshelyeket. Ezért az EEKH a szakorvosjelölteknek létrehozott egy egységes, könnyen kereshető, kezelhető álláshelykereső portált a megfelelő tájékozódás és gyorsabb elhelyezkedés érdekében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X