nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyszer volt, hol nem volt

Ingyenesen hozzáférhető a pedagógusszakma és a nagyközönség számára az általános iskola alsótagozatos diákjainak fejlesztett digitális oktatási feladatgyűjtemény az egyszervolt.hu oldalon.

MTI | 2012. szeptember 13.
|  

Az Okos Doboz az általános iskola 1-4. osztályaiban tanulóknak nyújt támogatást a matematika, nyelvtan, olvasás-szövegértés, környezetismeret, ének-zene és vizuális kultúra mindennapi tanulásához gyakorlófeladatok kínálatával.

A 4Kids Meseportál Kft., az egyszervolt.hu által fejlesztett teljes feladatgyűjtemény 180 feladata az interneten elérhető, ebből most 59 szabadon felhasználható. A teljes feladatgyűjtemény illeszkedik a Nemzeti Alaptantervhez, így nemcsak a gyakorlásnál nyújt segítséget, hanem a tanórai munkába is beilleszthető. Az Okos Doboz feladatai az életkori sajátosságoknak megfelelően a rendszerezés, gyakoroltatás, elmélyítés eszközei lehetnek – közölte az egyszervolt.hu szerkesztősége szerdán az MTI-vel.

A feladatok a digitális írástudás készségeire alapoznak, ugyanakkor lehetőséget adnak a tanároknak, hogy a tanulók fejlettségi szintjéhez mérten válogassanak az egyes feladatciklusok között, minden feladattípus egyszerre legalább két kompetenciaterület fejlesztéséhez ad muníciót. Tíz kiemelt digitális feladathoz óravázlatok készültek, amelyek tetszés szerint felhasználhatók az adott tantárgyi modul oktatásához.

A portálon regisztráló felhasználók sorsoláson is részt vesznek, ahol a megnyerhetik a teljes feladatgyűjtemény telepíthető, CD-n futó változatát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X