nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hallatlan siker

Aranyéremben részesült e-Befogadás kategóriában a jelnyelvet népszerűsítő magyar internetes oldal, a www.hallatlan.hu a World Summit Award (WSA) versenyen.

MTI | 2012. május 7.
|  

A WSA a világ legjobb e-Content és leginnovatívabb IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) alkalmazásainak versenye. Minden ország minden egyes kategóriában csak egy projektet nevezhetett. A hazai zsűri a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) által meghirdetett eFestival nyertesei közül választotta ki a nyolc kategória jelöltjeit, többek között a hallatlan.hu-t is.

A hallatlan.hu online jelnyelvi szótár magyar, angol, spanyol és német nyelven segít elsajátítani halló embereknek a jelnyelvet. A weboldalon kvízek, keresztrejtvények és videobetétek segítik a jelnyelv tanulását, a szótár pedig a siketekkel való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez nyújt segítséget. Az oldalon található jelkincstárat folyamatosan bővítik, a fórum pedig segíti a hallók és a siketek közötti akadálymentes kommunikációt – közölte a Hallatlan Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A nemzetközi megmérettetésre több száz, országonként előválogatott pályamű érkezett mintegy 105 országból. A zsűri – amelynek tagjai között voltak reklámszakemberek, tanárok, telekommunikációs szakemberek, újságírók és kutatók a világ valamennyi kontinenséről – mintegy 460 pályaművet bírált el Hongkongban. A nyolc kategória győzteseit három lépcsőben választották ki.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X