nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Trolibuli a Városligetben

Újra a Közlekedési Múzeum elé érkeznek a veterán trolibuszok. A Troli ’80 kiállítás zárása előtt még konferenciával és izgalmas családi trolibulival idézik fel a budapesti troli közlekedés 80 évét.

nyest.hu | 2014. február 9.
|  

Öt veterán troli lesz ismét látható a Közlekedési Múzeum előtt. A közel 60 éves első Ikarus troli, az első prototípus IK260T, egy AMG pótkocsi, valamint ZIU-9-es és egy ZIU-5-ös troli február 12-én éjjel érkezik a Közlekedési Múzeum elé, és a Troli’80 kiállítás végéig, azaz február 16-ig, vasárnap estig maradnak a múzeum előtt. A budapesti troliközlekedés megindulásának 80. évfordulóján megnyílt kiállításban február 16-án családi napot rendez a Közlekedési Múzeum. A Trolibuli – Megállóról megállóra a 72-es troli útvonalán” című családi napon (2014. február 16. vasárnap 11.00–13.00-óra között) a következőkre számíthatnak a résztvevők:

A troligarázsban sokféle troli várakozik. Van köztük piros, sárga, csíkos, csuklós, sőt pótkocsis is, mind másképp néz ki. A vidám trolik kigördülnek a garázsból, és színt visznek a csupaszon árválkodó hirdetőtáblákra, amelyek arra várnak, hogy tarka plakátok kerüljenek rájuk… Hogy néz ki a te trolid? Merre vezet a 72-es troli útvonala? Milyen a Közlekedési Múzeum, a Széchenyi fürdő vagy az Állatkert megálló? Útra kelünk a troligarázsból a saját tervezésű járművünkkel, feltérképezzük és megállóról megállóra követjük a 72-es trolibusz útvonalát.

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferenciát február 13-án rendezik meg, melynek témája: a hazai trolibusz közlekedés múltja, jelene és jövője. A programokról részletesen a múzeum honlapján lehet tájékozódni. A kiállításról képek is letölthetők.

Budapesti trolibuszok
Budapesti trolibuszok
(Forrás: Wikimedia Commons / Foma / GNU-FDL 1.2)

A rendezvények helye

Közlekedési Múzeum (Budapest, XIV. kerület, Városligeti krt. 11.)

A kiállítás 2014. február 16-ig lesz látható. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X