nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Game On – videojáték-kiállítás

Több mint 120 videojátékon keresztül mutatja be a műfaj történetét a Vam Design Center október 19-én nyíló, Game On című interaktív kiállítása, amelynek látogatói az összes programmal a korhű szerkezeteken játszhatnak.

MTI | 2012. október 15.
|  

A videojátékok történetét a kezdetektől napjainkig áttekintő vándorkiállítást tíz éve állította össze a londoni Barbican Center; azóta 27 országban járt már, az anyag azonban minden állomáshelyen módosul – mondta a tárlat projektmenedzsere az MTI-nek.

Merker Viktor beszámolója szerint a mintegy ezer négyzetméter alapterületű kiállításon olyan játékokkal játszhatnak a látogatók, mint a Space Invaders, a Mario Bros., a Tetris, a Super Brakeout, a Prince of Persia vagy a Star Wars. Minden program a bemutatásakor használatos szerkezeteken fut, így a Vam Design Center tereiben többek között Commodore 64, Atari és ZX Spectrum gépek, korai videojátékok és konzolok várják a közönséget.

Mint közölte, igyekeznek felhívni a figyelmet a videojátékok történetének magyar vonatkozásaira is, hiszen a nyolcvanas évektől sok játékszoftverben van magyar munka, amiről a közönség gyakran nem is tud.

A kiállításban lehetőség lesz iskolai tanórák megtartására, és a Vam Design Center több kísérőprogrammal készül. Lesz például Mamamegőrző, ahol a videojátékok iránt nem érdeklődő édesanyák köthetik le magukat, de a tárlat hangsúlyosan meg kívánja szólítani a családok nőtagjait is.

Merker Viktor elmondta, hogy a 2013. január 8-ig látható kiállítás finisszázsa kapcsán rendezik meg a Mobil víkend elnevezésű programjukat, amelynek keretében fiatal számítástechnikusok és civilek dolgozhatnak ki és juttathatnak fejlesztésre alkalmas állapotba egy játéktervet, amelyből, ha sikerrel járnak, piaci termék lesz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X