nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
40 ezer indiai utazik Torontóba a hétvégére
Torontóban zajlik az indiai Oscar

Először vendégeskedik az indiai filmipar Oscar-ceremóniája Észak-Amerikában: a csütörtökön kezdődött, háromnapos rendezvénysorozatnak Toronto ad otthont.

MTI | 2011. június 24.
|  

A Nemzetközi Indiai Filmakadémia (IIFA) 12. alkalommal megszervezett ünnepségének fénypontja a Filmakadémia szombati díjátadó ceremóniája, amit sokan neveznek indiai Oscarnak.

Az IIFA szervezői azért tartják rendre Indián kívül a díjátadót, hogy ily módon is népszerűsítsék az indiai filmgyártást, és új piacokat nyerjenek meg a bollywoodi produkcióknak. Korábban Amszterdam, Sri Lanka, London vagy Johannesburg is szerepelt a díjátadó helyszínei között.

Toronto azért számít különösen fontos házigazdának, mivel a kanadai városban hétszázezer lelkes dél-ázsiai közösség él.

Az MTI hír kétszázezer vendéget említ, de a nyest.hu által elért kanadai források „csak” 40 ezer látogatót jósolnak.

A hét végére több mint kétszázezer filmkészítő és filmsztár érkezik a rendezvényre a szubkontinensről és más tengerentúli térségekből. A vörös szőnyegen vonul majd a nagy tekintélyű Kapúr filmes dinasztia három generációja is, akik előtt vasárnap tiszteleg a közönség a torontói filmes fesztiválpalotában.

Az IIFA-víkend kísérőprogramjai között koncertek, tánc- és divatbemutatók is lesznek. Pénteken a két éve elhunyt, Indiában is óriási rajongótáborral rendelkező Michael Jacksonra emlékeznek azzal a koncerttel, amelyen a popkirály testvére, Jermanie Jackson Szonu Nigám énekessel lép fel.

A IIFA történetének legnagyobb szabású show-műsorát ígérik szombatra a szervezők. A sokmillió dolláros gála elkészítésében közel ezer ember munkája fekszik. A tévésugárzást világszerte hétszáz millió néző követi majd figyelemmel.

Bollywood évente 127 millió dollárt költ külföldi produkciókra, és Torontóban azt remélik, hogy ebből a tortából az ottani filmgyártás is kaphat egy szeletet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X