nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tolmács a vonalban

Ottawa városa nemrégiben indította el a szolgáltatást, ami lehetővé teszi a város lakóinak, hogy anyanyelvükön vegyék igénybe a városháza telefonos szolgáltatásait, legyen az a nyelv mandarin, arab vagy akár szomáli.

nyest.hu | 2011. október 10.
|  

A dolog úgy működik, hogy amikor az ottawai lakos felhív bizonyos, a városházához tartozó telefonszámokat, választhat, hogy kér-e konferenciabeszélgetést, amelybe rajta és a hívott félen kívül egy tolmács is bekapcsolódik. A szolgáltatás tolmácsai jelenleg összesen 170 nyelven beszélnek.

Tolmácsot információs vonalak, különböző ügyfélszolgálatok, szociális intézmények, a polgármesteri hivatal és a városi tanácsos hívásához lehet igénybe venni. A szolgáltatást a Language Line nevű vállalat biztosítja, percdíja 2 dollár, és várhatóan egy évre 12 ezer dollárjába fog kerülni a városnak.

Az angol után Ottawában a leggyakoribb nyelvek a francia, arab, mandarin, kantoni, szomáli, vietnámi, spanyol és Etiópia hivatalos nyelve, az amhara. A város dolgozni fog azon is, hogy felhívja a bevándorlók figyelmét az új és alapvetően az ő életüket megkönnyítő lehetőségre.

Forrás

YourOttawaRegion.com: Call city services in more than 170 languages

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X