nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tiltott keresztnevek: Lucifer, Második, Igazság

Nincs Igazság Új-Zélandon: tilos Justice keresztnevet adni – és persze jó pár mást. Összesen 77 név szerepel a tiltott nevek listáján, amelyet a szigetország belügyminisztériuma tett közzé.

MTI | 2013. május 5.
|  

A lajstromban olyan névpróbálkozások vannak, amelyeket a hatóság 2001 óta utasított el. Akadtak szülők, akik Lucifernek szerették volna anyakönyveztetni csemetéjüket – hiába. Mások talán kifogytak az ötletekből, mert egyszerűen Másodiknak akarták keresztelni másodszülöttjüket, a harmadikat Harmadiknak és ez így ment volna egészen Ötödikig. A hatóság elvetette a sorszámos ötletet is. Hasonlóan járt a King (Király), Princess (Hercegnő) szülői névvágy: az új-zélandi hatóság nem engedi, hogy bármiféle címre vagy rangra utaló nevet kapjon egy gyermek.

A leggyakrabban elvetett név az Igazság volt, 62-szer utasították el – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A legkülönlegesebb névkérelmek között van a „16-os buszmegálló” és az „Éjféli Chardonnay”. Egy ikerpárt szülei a cigaretta márka után Benson és Hedgesnek szerettek volna keresztelni – hiába.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X