nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mégsem Chuck Norrisról nevezték el a hidat

Szombattól hivatalosan is a Szabadság kerékpárhíd nevet viseli az a Pozsony Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet összekötő híd, amelynek az erről tartott népszavazás szerint a Chuck Norris híd nevet kellett volna kapnia.

MTI | 2012. szeptember 25.
|  

A híd egyik építtetője, a Pozsony megyei önkormányzat még februárban indított népszavazást a híd nevéről. Bár a Facebook közösségi hálón meghirdetett szavazás eredménye szerint a hidat Chuck Norrisról kellett volna elnevezni – több mint 18 ezer szavazatot kapott ez a verzió –, végül mégis a jóval kevésbé támogatott Szabadság kerékpárhíd megnevezést kapta.

Pavol Frešo, a pozsonyi megye főnöke a közvélemény-kutatás első – a Chuck Norris megnevezésnek kedvező – részeredményei kapcsán még úgy nyilatkozott: az embereknek jogukban áll kiválasztani a híd nevét, és ha a határon átnyúló együttműködés keretében épülő híd elkészítésében részt vevő osztrák partnereik sem kifogásolják majd az ötletet, akkor ő sem fogja ellenezni, hogy a híd Chuck Norris nevét viselje.

A megyefőnök később azzal indokolta, hogy a hidat mégsem a texasi kopóról nevezték el, hogy Chuck Norris nevének használata jogvédelmi problémákat vetett volna fel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X