nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tanulni nem csak az iskolában lehet

Csaknem 6,5 milliárd forinttal nőtt az a keret, amelyre kulturális intézmények pályázhatnak tanórán kívüli nevelési feladatok ellátására. Így már összesen 8,58 milliárd forintból gazdálkodhatnak, ami az eddigi 136 projekt mellett további közel 150 pályázó támogatását teszi lehetővé.

Edupress | 2012. október 17.
|  

Újra megnyílt a Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című pályázat azáltal, hogy a kormány korábbi döntése értelmében 6,46 milliárd forinttal megnövelte a rendelkezésre álló keretet. A korábbi 136 projekt mellett így lehetőség nyílik közel 150 új pályázó, valamint a forrás szűkössége miatt korábban tartaléklistára került pályázatok támogatására is.

A konstrukció célja, hogy a kulturális intézmények – beleértve a kulturális civil szervezeteket is – szélesebb körben kapcsolódhassanak be az iskolán kívüli oktatásba, így segítve a közoktatásban résztvevők óvodai, tanórai és szabadidős oktatását, nevelését. A kiírásra működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények, közművelődési intézmények és civil szervezetek, könyvtárak, levéltárak, valamint előadó-művészeti és alkotóművészeti szervezetek pályázhatnak.

Az elnyerhető támogatás pályázatonként 5-30 millió forint lehet. Pályázni október 24-től november 30-ig van lehetőség. Az első két napon a kormányrendeletben nevesített, hátrányos helyzetű kistérségekben székhellyel, vagy telephellyel rendelkező intézmények pályázatait fogadják be, október 26-tól pedig minden, a kiírásnak megfelelő kulturális intézményét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X