nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Múzeumok mindenkinek

Összesen 130 millió forintot nyert el az az öt múzempedagógia pályázat, amely a Műemlékek Nemzeti Gondnokságához tartozó helyszíneken tart foglalkozást tanulók számára. Eddig összesen 37 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, így körülbelül 6300 gyermek vesz részt a programban.

Edupress | 2012. október 4.
|  

Négy nyertes pályázat a Múzeumok mindenkinek program keretében összesen több mint 75 és félmillió forint vissza nem térítendő, uniós támogatásban részesül. Ezek helyszínei a fertődi Esterházy-kastély, a pécsi Jakováli Haszan-dzsámiban, az ozorai Pipo-várkastély, illetve az edelényi L’Huillier – Coburg-kastély lesznek. A Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című pályázaton pedig 26 millió forint támogatást kapott a Mesélő kastély című projektterv, amely a Fáy-kastélyban valósul meg.

Az öt helyszínen alig több mint egy év alatt összesen 510 múzeumi foglalkozás zajlik majd, köztük múzeumi órák, napok, szakkörök, nyári táborok, tematikus foglalkozások, speciális igényű gyerekeknek kialakított sorozatok, szabadegyetemek és családi napok.

Összesen 37 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, így körülbelül 6300 gyermek vesz részt a múzeumi foglalkozásokon A Gondnokság eddig megnyert projektjeinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot, így jelenleg a legnagyobb kulturális projektgazdának számít.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X