nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A BME támogatja a középiskolákat

A műszaki és természettudományi képzés népszerűsítéséért összesen több mint hatmillió forintos támogatásban részesültek középiskolák és tanáraik a BME Pro Progressio alapítványától. Az elismeréseket Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora adta át szerdán.

MTI | 2012. október 5.
|  

A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint negyedik alkalommal díjazta a BME Pro Progressio alapítványa azokat a középiskolákat és pedagógusokat, akiknek tanítványai kiemelkedően szerepelnek a hazai és a nemzetközi műszaki és természettudományi tárgyakhoz kapcsolódó tanulmányi versenyeken, szűkebb és tágabb környezetükben ismeretterjesztő tevékenységet végeznek, ilyen programokat generálnak, tanítványaikat az emelt szintű érettségire ösztönzik.

Az idén tíz tanár és 13 középiskola részesült több mint hatmillió forint támogatásban. A pályázaton nyertes tanárok 300 ezer forintos ösztöndíjat kapnak, tanítványaik emelt szinten érettségiznek, a nyertes 13 iskola pedig 200-300 ezer forintos támogatásban részesül. Az alapítványt 1996-ban alapította a BME Baráti Köre az egyetemi tehetséggondozás és innováció támogatására.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X