nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rendhagyó irodalomórák

„Rendhagyó irodalomórák a köz- és felsőoktatásban” címmel folytatódik a Szépírók Társaságának a programja.

nyest.hu | 2015. augusztus 5.
|  

Folytatódik a Szépírók Társasága és az iskolák, egyetemek közös programsorozata, melynek célja a fiatalok megismertetése a kortárs magyar irodalommal, kíváncsiságuk és adott esetben írói ambícióik felébresztése.

A programsorozatban oktatási intézmények hívhatnak meg írókat, irodalmárokat beszélgetni, felolvasni. A meghívottat a tanárok, diákok választják ki (de ha szükséges, a Szépírók Társaságának munkatársai is tudnak ötleteket adni). A Szépírók Társasága vállalja, hogy az íróknak honoráriumot (és útiköltséget) fizet, illetve hogy közvetít az iskola és az író között, ha szükséges. Az író-olvasó találkozó formájával kapcsolatban nincsen megkötés: tanrendi óra éppúgy szóba jöhet, mint délutáni foglalkozás vagy például egy irodalmi pályázat értékelése. A támogatásnak nem feltétele, hogy az író a Szépírók Társasága tagja legyen.

Lackfi János
Lackfi János
(Forrás: gymfilakovo.sk)

Az új pályázati időszakban az esemény legkésőbbi lehetséges időpontja: 2016. március 20. Jelentkezni, érdeklődi lehet e-mailben és telefonon (Kéri Piroska: (1) 201-7560; (20) 358-0164; Gács Anna: (30) 912 0729).

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X