nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rejtett tartalmak nyomában

Újabb izgalmas programra invitáljuk Olvasóinkat, melynek keretében a szövegelemzés rejtelmeibe nyerhetnek betekintést.

nyest.hu | 2013. március 26.
|  

A találkozó az NLP Meetup rendezvénysorozatának következő állomása, melynek keretében megismerkedhetünk a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet által fejlesztett Textplore szövegelemző szoftverrel, illetve az előadók egy folyamatban lévő kutatás előzetes eredményeit is ismertetik, melyből kiderülhet, hogy hogyan viszonyul az online média a korrupcióhoz, segít-e annak megakadályozásában.

A Textplore szövegelemző célja, hogy az interneten megtalálható dokumentumok (cikkek, tanulmányok) és a felhasználók saját dokumentumainak elemzését lehetővé tegye. A szövegelemzés segít áttekinteni egy dokumentumhalmaz szerkezetét, az azonos témájú, de különböző forrásból származó írások értelmezési különbségeit, valamint rávilágít a szöveg esetleges rejtett tartalmára.

A Textplore honlapján már elérhető néhány elemzés, például az őszödi beszéddel kapcsolatos online sajtómegjelenések néhány jellegzetessége az index.hu és az origo.hu hírportálokon, vagy a bulvár témák iránt érdeklődőknek Stohl András autóbalesetének megjelenése négy internetes portálon.

A Replise (régi nevén Brandmonitor) is bemutatkozik. A cég elemzője a közösségi médiában keletkező tartalmak monitorozásának gyakorlati kérdéseiről fog beszélni, és kitér arra is, hogy  milyen határai vannak az ilyen elemzéseknek.

Az előadók között találunk közgazdász-szociológust és a Replise tartalomfigyelő munkatársaként dolgozó szociálismédia-elemzőt. A  szervezők március 27-én, délután 6 órára várják az érdeklődőket. Helyszín: Colabs 2.0 A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X