nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Na ez az, ami menő
Diákok fejlesztettek angol nyelvű Budapest-appot!

A „Budapest on the Go” elnevezésű mobiltelefonos alkalmazást a budapesti Madách Imre Gimnázium diákjai fejlesztették. Tényleg.

nyest.hu | 2014. március 26.
|  

A Budapest on the Go! egy angol nyelvű mobilalkalmazás, amely segíti a Budapestre látogató turistákat eltájékozódni a városban. Tartalmazza a legalapvetőbb információkat, amit érdemes, illetve szükséges tudni – tizenkét témában. Az alkalmazás különlegessége, hogy 16-17 éves középiskolások találták ki, írták meg, fejlesztették, méghozzá iskolai keretek között – írja beszámolójában a Tanárblog.

Az appot a budapesti Madách Imre Gimnázium 25 diákja készítette egy iskolai projekt  keretében. A feladat tehát az volt, hogy egy olyan mobiltelefonos alkalmazást készítsenek – angolul ˜–, amely csupa hasznos információval szolgálhat egy Budapestre látogató turista számára. Ehhez elsőként ki kellett válogatniuk a fontos, releváns kérdéseket: Mi érdekelheti egyáltalán a Budapestre látogatókat?

Miután ezt összegyűjtötték, az információkat 12 témakör köré csoportosították. Ezek kidolgozásában csoportosan vettek részt. Az alkalmazás számítógépről is elérhető: itt ki lehet próbálni, hogy melyik témakörben mennyire vagyunk mi otthon. Olvashatunk a kultúráról, a szokásokról, híres magyarokról, a gasztronómiáról, az egészségügyről, a szálláslehetőségekről, az ünnepekről, a magyar találmányokról, a nyelvről, az irodalomról, a szórakozási lehetőségekről és a közlekedésről.

Így néz ki a Budapest on the Go!
Így néz ki a Budapest on the Go!
(Forrás: nyest.hu)

Az egyes témák ikonjaira kattintva először egy rövid szöveget olvashatunk el, amely összefoglalja az adott témával kapcsolatos legfontosabb információkat. Majd a következő lépésben kis képkártyák segítségével tanulhatjuk meg a legfontosabb tudnivalókat. Ha úgy érezzük, hogy otthon vagyunk a témákban, elindíthatjuk a Budapest Quizt is, amelyben tesztelhetjük is tudásunkat.

Az iskolai projekt keretében diákok által készített alkalmazás abszolút megállja a helyét az alkalmazások piacán, akár el is lehetne adni. Amikor az iskolai élet és a való világ közelítéséről és az avítt tananyag megújításáról, innovációról beszélnek a pedagógusok, ilyesmire bátran gondolhatunk!

Gondoljunk csak bele, mennyi mindent tanulhattak a diákok, amíg elkészítették ezt a kis alkalmazást: nem csak az angolt gyakorolták, de a szövegírást és -szerkesztést is gyakorolták, digitális kompetenciáikon kívül fejlesztették a szövegértésüket is, és megtanultak maguk is egy csomó mindent Budapestről és Magyarországról. Ilyen projektekre lenne igazán nagy szükség ahhoz, hogy az iskolai oktatás valóban hasznosítható tudást adjon.

Aki további érdekességekre és bennfentes információkra vágyik a Budapest on the Go!-val kapcsolatban, kattintson a Tanárblog cikkére!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X