nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pedagógiai Kávéház

2012. december 8-án az Anker klubban Pedagógiai Kávéházat rendez a TanárBlog. Lesz módszertani ötletbörze, kerekasztal-beszélgetés és rövid előadások. – Mindez a modern pedagógiai jegyében.

nyest.hu | 2012. november 19.
|  

Nemrégiben foglalkoztunk egy, az interaktív tábla használatával foglalkozó könyvvel és annak fogadtatásával. Most – részben ennek kapcsán – a TanárBlog szerkesztői egy igazán érdekesnek ígérkező programot szerveztek. 2012. december 8-án 10 és 13 óra között Pedagógiai Kávéházat szerveznek az Anker klubban (1061 Bp., Anker köz 1-3.).

A Pedagógiai Kávéházban nem az előadásoké és a tudósoké lesz a főszerep, hanem sokkal inkább a pedagógiai gyakorlat áll majd a középpontban. A tervezett programja a következő:

Délelőtt 10 és 11 óra között IKT rapidrandi címmel módszertani ötletbörzét rendeznek, amelyen bárki elmondhat egy nagyon egyszerű IKT-s ötletet, tippet, weboldalt, vagy bármit, amit használt, vagy akár csak olvasott róla és tetszett neki.
Ezután, körülbelül 11 órától délig 21. századi pedagógia, itt és most címmel kerekasztal beszélgetést hallgathatnak a meg a részvevők. Az asztal körül egy pedagógia professzor, egy iskolaigazgató, egy egyszerű tanár és a kormányzat egy képviselője ülnek majd és megbeszélik, hogy milyen esélyei és lehetőségei vannak a 21. századi pedagógiának a hazai változó oktatási környezetben.

Pedagógiai Kávéház
Forrás: Prievara Tibor

Végül 12-től 13 óráig TeachMeet címmel 15 rövid, 3 perces előadást hallgathatnak meg az érdeklődők: gyakorló tanárok osztályteremben kipróbált ötleteivel. A hivatalos program után pedig kifulladásig lehet kötetlenül beszélgetni a felvetődött kérdésekről, modern pedagógiáról, modern eszközökről, új módszerekről.
Mivel az Anker kávézó befogadótere véges, a szervezők kérnek minden érdeklődőt, hogy részvételi szándékát előre jelezze egy online kitölthető jelentkezési lapon. A részvétel ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak. Az eseményen a nyest is ott lesz, és ígérjük, beszámolunk az eseményről.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X