nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szigorúan ellenőrzött vasutasok
Nyoma veszett a párkányi hangfelvételnek?

A korábbiakkal szemben a szlovák vasút nem hivatkozik arra a hangfelvételre, mely igazolhatná, hogy nem diszkriminálták a jegyét magyarul kérő utast.

nyest.hu | 2014. szeptember 29.
|  

Mint korábban beszámoltunk róla, nagy felháborodás követte azt az esetet, amikor a párkányi pályaudvaron egy pénztárosnő egy magyar nyelven jegyet kérő diáklányt minősíthetetlen módon, a magyarokat gyalázva szolgált ki. Akkor a Szlovák Államvasutak a vásárlás során készült hangfelvételére hivatkozva tagadta, hogy az eset megtörtént.

Most az ügyben történt újabb fordulatról számol be a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál. Megérkezett a hivatalos válasz a benyújtott panaszra, ám ebben a vasúttársaság a korábbi hivatalos állásfoglalásától eltérően semmiféle hangfelvételre nem hivatkozik, sem arra, hogy az utas szlovákul vagy magyarul kérte a jegyet. Ellenben azt az állítást tartalmazza, hogy a párkányi állomáson olyan kicsik az ablakok, hogy a pénztárosnő az állításokkal szemben azokon keresztül ki sem szórhatta az aprót. A Bumm.sk két fényképet közöl, hogy mindenki eldönthesse, igaz-e az állítás – mi egy harmadikat mutatunk.

Jegykiadó ablakok a párkányi vasútállomáson
Jegykiadó ablakok a párkányi vasútállomáson
(Forrás: vlaky.net)

A vasúttársaság igazgatója által aláírt levélben az is szerepel, hogy a diáklány állításai azért sem lehetnek megalapozottak, mert a vasúttársaság dolgozóinak a vállalat etikai kódexének meg kell felelniük, udvariasan és diszkriminációtól mentesen kell kiszolgálniuk az utasokat. Állítása szerint a pénztárosnő több éve a társaság alkalmazottja, és ezeknek a normáknak mindig megfelelt. Ennek azonban ellentmondani látszik, hogy többen is beszámoltak a párkányi állomáson szerzett hasonló tapasztalataikról.

A cikk azzal ér véget, hogy elképzelhető, hogy a sértett beperli a vasúttársaságot, melynek így igazolnia kell, hogy a jogsértés nem történt meg. Ezt azonban nehezen tartjuk elképzelhetőnek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Untermensch4 2014. szeptember 29. 10:27

eltolható/húzható ablakocskának látszik. a középiskolai fizika használatával még a (nem gépi mozgatású) mélyített forgótálcával is lehet "szórni", egy, a képen látható ablak alkalmasabbnak is tűnik.

"a pénztárosnő több éve a társaság alkalmazottja, és ezeknek a normáknak mindig megfelelt"

a legtöbb gyilkosnak is van első áldozata.

"korábbi hivatalos állásfoglalásától eltérően semmiféle hangfelvételre nem hivatkozik"

ez a trükk magyarországon is használatos. ha van korábbi hivatalos állásfoglalás amiben a hangfelvételre hivatkoznak akkor meg is van a kilógó lóláb. remélem a pernek lesz magyar nyelvű jegyzőkönyve is :)

Információ
X