nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nincs pénz a magyar nyelvű tájékoztatókra

Egyelőre nincs pénz a fogyatékkal élő szlovákiai magyarok tájékoztató kiadványa, a Carissimi folyóirat következő számának a kiadására. A lap nem kapott a szlovák kormányhivatal pályázatán támogatást a 2012-es évre, így félő, hogy hiánypótló munkáját nem folytathatja.

MTI | 2012. szeptember 10.
|  

„A Carissimi ingyenes kiadvány, hiszen az a réteg, amelynek szól, nincs jó anyagi helyzetben. A lapkiadással járó költségeket mindig az egyes pályázatokból fedeztük. A legnagyobb összegű támogatást a szlovák kormányhivataltól kaptuk, így mivel idén elutasították a pályázatunkat, most nincs pénz a következő szám kiadására” – mondta el Tóth Erika, a lap főszerkesztője az MTI-nek.

A Carissimi folyóirat kétszeresen hátrányos helyzetű embereknek szól: az olyan egészségkárosodott személyek olvassák a lapot, akik magyar anyanyelvűek. Tóth Erika hozzátette, olvasók jelezték, hogy nagyon is van igény a folyóiratra, hiszen a fogyatékkal élők és családtagjaik a Carissimiből értesülnek a különféle őket érintő jogszabályokról, méghozzá érthető magyarázatokkal. A lapban gyógypedagógusok, pszichológusok és szakemberek adnak tanácsokat, s a lapban található szlovák-magyar szótár segíti, hogy a betegek jól tájékozódjanak a különféle hivatalokban, rendelőkben.

„Folyamatosan pályázunk az egyes szervezeteknél, és néhány olvasónk, magánszemélyek is támogattak kisebb-nagyobb összegekkel. A. Nagy László kormánybiztos pedig jelezte, hogy szeptember közepén kiírnak egy másik pályázatot is a fennmaradó összegek szétosztására. Egyelőre reménykedünk, hogy hamarosan ki tudjuk adni a következő számot” –nyilatkozta Tóth Erika.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X