nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nemzetközi vitaverseny Budapesten

A másodszorra megrendezett Budapest Open célja, hogy hozzájáruljon a vitakultúra és a politikai diskurzus fejlődéséhez.

MTI | 2013. február 27.
|  

Diákok vitája mottóval nemzetközi egyetemi vitaversenyt rendeznek szombaton és vasárnap több fővárosi felsőoktatási intézmény részvételével – közölték a szervezők az MTI-vel. A Budapest Open elnevezésű disputát másodszor rendezik meg, harminc országból több mint 150 egyetemista ütközteti érveit fontos közéleti témákban. A verseny kedvéért Budapestre utaznak mások mellett amerikai, pakisztáni, koszovói, katari, kínai és tunéziai diákok is, hogy megmérkőzzenek a parlamentáris típusú vitákon.

A szervezők tájékoztatása szerint a kezdeményezés célja, hogy hozzájáruljon a vitakultúra és a politikai diskurzus fejlődéséhez. A Budapest Open rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy a színvonalas vitázás az oktatás alapvető része legyen Magyarországon is.

A verseny minden része nyitott a nyilvánosság számára, a viták nyelve angol. A rendezvény a Közép-európai Egyetem (CEU) , a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatóinak közös munkájával valósul meg. Az előzetes köröket a CEU-n tartják szombaton egész nap és vasárnap délelőtt, a döntő pedig vasárnap délután a Corvinus egyetemen lesz, ahol a CEU-n oktató Markos Kounalakis, az amerikai nagykövet férje köszönti majd a versenyzőket. A döntőben a négy legeredményesebb csapat vitázik egymással. Hétfőn és kedden világszerte elismert egyetemi vitaoktatók tartanak előadásokat a Corvinus egyetemen a magyar vitaélet felpezsdítésére, és ezekre szintén várják az érdeklődőket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X