nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A németül legjobban vitázó magyar diák

A Vitázik a Világ Ifjúsága elnevezésű, német nyelvű vetélkedő magyarországi győztese Juhász Evelin lett, aki a második helyezett Krümmel Csabával együtt részt vehet az októberben Kijevben rendezendő döntőben.

MTI | 2011. április 15.
|  

Heves szócsatákat követően jutott tovább a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának tanulója a német nyelvű vitavetélkedő nemzetközi döntőjébe - közölte a budapesti Goethe Intézet az MTI-vel.

A verseny utolsó fordulóját csütörtökön tartották, ahol a diákok a „Legyenek-e nyilvánosan hozzáférhetőek Magyarországon a hajdani Államvédelmi Hatóság archívumai?" kérdésről vitatkozhattak. A szervezők közlése szerint Juhász Evelin meggyőző erejű érveléssel lett a párbaj első helyezettje.

A Vitázik a világ ifjúsága a közép-kelet-európai középiskolák német tanulói részére szervezett megmérettetés, amelynek célja, hogy a diákokat a politikai és társadalmi témákkal való elmélyült foglalkozásra ösztönözze német nyelvtudásuk fejlesztés mellett.

Az idei tanévben Csehországban, Észtországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Oroszországban és Ukrajnában több mint 140 iskola csaknem 2300 tanulója vesz részt a nemzetközi versenyben.

A budapesti Goethe Intézetben megrendezett záró vitára majdnem 120 vendég volt kíváncsi. A rendezvény fővédnöke Németh Miklós volt miniszterelnök, a díszvendég pedig Dorothee Janetzke-Wenzel német nagykövet volt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X