nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @mederi: "Úgy vélem, hogy még a Pángea időszakában létre jöhetett a kettős au vagy ua hang...
  2023. 01. 29, 12:37  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Janhunen ezt az irányt szerintem jól látja" Nem, semmi ilyesmivel nem foglalkozo...
  2023. 01. 29, 12:29  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Nemrég hivatkozásokat kértél mások állításai mellé. Erre most felsorolsz egy halo...
  2023. 01. 29, 11:05  Urál‒Altaj
 • mederi: @mederi: Összegezve: A rövid "a" és az "u" hang talán még félig az állat világhoz tartozik...
  2023. 01. 29, 10:59  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: "..Janhunen elméletének kivonatát veszed kölcsön.." Valóban, mivel az elméle...
  2023. 01. 29, 10:49  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Minisztériumi támogatás a kisebbségieknek

2016-ban a nemzetiségi terület támogatása több mint nyolcmilliárd forint áll rendelkezésre – kétmilliárd forinttal több, mint az idén.

MTI | 2015. július 12.
|  

A magyarországi nemzetiségek költségvetési támogatásának jövő évi növelésével a kormány fő célja, hogy megmaradjanak a nemzetiségek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Soltész Miklós azzal kapcsolatban, hogy 2016-ban a nemzetiségi terület támogatása több mint nyolcmilliárd forint áll rendelkezésre – kétmilliárd forinttal több, mint az idén –, azt mondta: három év alatt szinte megduplázódott a nemzetiségek támogatása. A fő cél a nemzetiségek megmaradása anyanyelvük, iskoláik, kultúrájuk megőrzésén keresztül – hangsúlyozta az államtitkár.

Közlése szerint a többlettámogatáson belül a legfőbb csoport a települési és a megyei nemzetiségi önkormányzatok támogatása. Szintén nagy részt tesz ki a nemzetiségi civil szervezetek pályázati támogatásának emelése. Egy további fontos terület, amelyen óriási elmaradások halmozódtak fel az elmúlt évtizedekben: a nemzetiségi oktatási, kulturális vagy egyházi intézmények fenntartásához szükséges támogatás – emelte ki.

Soltész Miklós kitért arra: a támogatás egy részének szétosztásáról az államtitkárság, a nemzetiségi szószólók és a nemzetiségi önkormányzatok közösen döntenek. Vannak „hirtelen felmerülő nagyobb beruházások”, ezeket a nagyobb célokat a többi, nem érintett nemzetiség is támogatja, mert tudják, hogy „rájuk is sor kerül” – hangsúlyozta. Példaként említette a szekszárdi német nyelvű színház, illetve a bolgár ortodox templom 2016-ban esedékes felújítását. Tájékoztatása szerint jövőre erre a területre is többet szánnak.

A magyarországi nemzetiségek költségvetési támogatásának jövő évi növelésével a kormány fő célja, hogy megmaradjanak a nemzetiségek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Soltész Miklós azzal kapcsolatban, hogy 2016-ban a nemzetiségi terület támogatása több mint nyolcmilliárd forint áll rendelkezésre - kétmilliárd forinttal több, mint az idén -, azt mondta: három év alatt szinte megduplázódott a nemzetiségek támogatása. A fő cél a nemzetiségek megmaradása anyanyelvük, iskoláik, kultúrájuk megőrzésén keresztül - hangsúlyozta az államtitkár.
    Közlése szerint a többlettámogatáson belül a legfőbb csoport a települési és a megyei nemzetiségi önkormányzatok támogatása. Szintén nagy részt tesz ki a nemzetiségi civil szervezetek pályázati támogatásának emelése. Egy további fontos terület, amelyen óriási elmaradások halmozódtak fel az elmúlt évtizedekben: a nemzetiségi oktatási, kulturális vagy egyházi intézmények fenntartásához szükséges támogatás - emelte ki.
    Soltész Miklós kitért arra: a támogatás egy részének szétosztásáról az államtitkárság, a nemzetiségi szószólók és a nemzetiségi önkormányzatok közösen döntenek. Vannak "hirtelen felmerülő nagyobb beruházások", ezeket a nagyobb célokat a többi, nem érintett nemzetiség is támogatja, mert tudják, hogy "rájuk is sor kerül" - hangsúlyozta. Példaként említette a szekszárdi német nyelvű színház, illetve a bolgár ortodox templom 2016-ban esedékes felújítását. Tájékoztatása szerint jövőre erre a területre is többet szánnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X