nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A magyar kisebbség mellett is kiáll az LMP

Az LMP a megalakulása óta következetesen jár el kisebbségi-emberi jogi ügyekben, így nem csak a tibetiek, hanem a két éve a Felvidéken élő magyarok érdekében is felemelte a szavát – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel.

MTI | 2011. július 4.
|  

Szabó Tímea, a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményét Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkárnak címezte, arra emlékeztetve a fideszes politikust, hogy az LMP azonnal felemelte a szavát a szlovákiai nyelvtörvény miatt.

A közlemény szerint a Fidesz kongresszusán Varga Mihály – arra utalva, hogy LMP-s képviselők hétfőn Tibet-pólóban jelentek meg a parlamentben – azt állította: nem emlékszik, hogy amikor a felvidéki magyarok nyelvhasználatát korlátozta Szlovákia, akkor felemelték volna a szavukat a kisebbségi magyarokért.

Szabó Tímea szerint Varga Mihály memóriája „nem túl friss”, hiszen az LMP honlapján még most is olvasható a szlovákiai nyelvtörvény miatt kiadott állásfoglalásuk. Közölte, az LMP a kisebbségi-emberi jogi ügyekben egyenlő mércével mér a magyarországi romák, a felvidéki magyarság, a tibeti és a székelyföldi autonómia, a gázai vagy az iráni jogsértések esetében egyaránt.

Mint megjegyezte: a Fidesz három évvel ezelőtt még azért bírálta az akkori kormányt, mert nem lép fel Kínával szemben a Tibetet sújtó elnyomás miatt. „Azóta Orbán Viktor Kína-politikája még Gyurcsány Ferenc dicséretét is kiérdemelte” – írta közleményében Szabó Tímea.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Fejes László (nyest.hu) 2011. július 4. 11:38

@Kara-kán: Jogos a reklamáció, de az MTI szó szerint így hozta ki...

1 Kara-kán 2011. július 4. 09:37

"hanem a két éve a Felvidéken élő magyarok érdekében is"

Épp ez a baj, hogy csak olyan felvidéki magyarokért áll ki az LMP, akik CSAK 2 éve élnek a Felvidéken. A hír szerint.

Információ
X