nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Milyen lesz Európa 2100-ban?

Izgalmas térképet találtunk, amely Európa képét mutatja meg 86 év múlva. Megérni valószínűleg nem fogjuk, úgyhogy érdemes áttanulmányozni!

nyest.hu | 2014. február 6.
|  

Arról már korábban írtunk, hogy bizonyos elképzelések szerint milyen lesz Európa 2035-ben. Most ugrunk még 65 évet, és 2100-ig merészkedünk előre az időben Jay Simons izgalmas térképe segítségével, amit a deviantarton tett közzé.

Az elképzelt térkép szerint Európa meglehetősen hasonlít majd mai képéhez, de azért ha figyelmesen megnézzük, különbségeket is találhatunk. A térkép megalkotója úgy képzeli, hogy Európa képét a 21. században nem háború alakítja majd át. (Ebben, kívánjuk, legyen igaza!) De elképzelése szerint a globális felmelegedésnek köszönhetően a tenger szintje 100 méterrel fog emelkedni 2100-ra. Ez okozza majd a fő átalakulásokat és területi veszteségeket. Így fog kinézni 2100-ra Európa Jay Simons szerint:

Európa 2100-ban (Nagyításhoz kattintson a képre!)
Európa 2100-ban (Nagyításhoz kattintson a képre!)
(Forrás: jaysimons.deviantart.com)

Magyarország partjait például újra „tenger” mossa majd: úgy tűnik, hogy a Duna és a Tisza megárad és a mellette elterülő régiók víz alá kerülnek majd. A történelem nem ismétli önmagát, de Magyarország újra három részre szakad... Viszont úgy tűnik, Románia egy részét is el fogjuk foglalni. (Nyilván erős lesz addigra a magyar haditengerészet.)

Találjon Ön is minél több változást Európa jövő századi térképén!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 El Vaquero 2014. február 26. 16:18

Meg most nézem, hogy észt rokonaink is Némó nyomába erednek, mást nem nagyon tudnak csinálni, de a finnek sem fognak örülni.

2 El Vaquero 2014. február 26. 16:15

Ez jó, tenger nálunk, meg területet foglalunk vissza a románoktól. Nem Orbán rajzolta ezt véletlenül? Ha belegondolok, lehet mégsem, mert az ő 2100-as térképén Magyarország már egész Európát elfoglalta, meg visszaszorította a tengert :D

A dánokkal mi lesz? Bugyborékolnak búvárszemcsis felszerelésben a tenger alatt, ők lesznek SpongyaBobék?

1 Nem tudtam jó nevet kitalálni 2014. február 6. 19:07

Már megint ez a globális felmelegedés :D Egyesek mennyire unatkozhattak akik ezt kitalálták. Remélem lassan rájönnek mekkora blődli az egész.

Információ
X