nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Miért jó az iskolaszövetkezet?

Az iskolaszövetkezeti tagként végzett diákok körében a munkanélküliségi ráta 15,5 százalék, szemben a korosztály 30 százalékos munkanélküli mutatótájával.

MTI | 2013. június 3.
|  

A nem frissen végzettek körében ez az arány még kedvezőbb, a végzettek 58 százalékának véleménye szerint előnyt jelentett számára az iskolaszövetkezeti munkatapasztalat az álláskeresés során – derül ki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DIÁKÉSZ) és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) számára a Szinapszis Kft. által készített felmérésből.

A fiatalok munkához való hozzáállásáról, az iskolaszövetkezetek szerepéről a fiatalok elhelyezkedési esélyeire gyakorolt hatásáról, valamint a fiatalok és a munka világának kapcsolatáról készített felmérés szerint a végzettek 14 százaléka talált ott munkát, ahol korábban iskolaszövetkezeti tagként dolgozott.

A megrendelők csupán 23 százaléka foglalkoztat diákot a szakképzés keretében, viszont 90 százaléka áll jelenleg is üzleti kapcsolatban iskolaszövetkezettel. Felvételkor a megrendelők többsége előnyben részesíti – azonos képzettség esetén – a munkatapasztalattal is rendelkező jelentkezőket, és 59 százalékuknál dolgozik olyan munkavállaló, aki korábban iskolaszövetkezeti tagként munkát végzett náluk.

A közlemény szerint az iskolaszövetkezetek az oktatási rendszerhez illeszkedve, annak részeként, tisztán üzleti alapon, mindenféle rendkívüli támogatás nélkül, jól átlátható, jól ellenőrizhető, szabályozott keretek között biztosítják ezeket az előnyöket, saját működő infrastruktúrával, országosan, a tisztességes piaci verseny szabályai szerint.

Az iskolaszövetkezetek Magyarországon évente mintegy 130 ezer nappali tagozatos hallgatónak biztosítanak a tanulmányi időbeosztásukhoz alkalmazkodó gyakorlati munkatapasztalat-szerzési, kapcsolatteremtési, legális pénzkereseti lehetőséget.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X