nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mérnökverseny: a magyaroké az ezüst

Hullámvasutat és csomagológépet kellett tervezni egy mérnökversenyen, ahol a Pannon Egyetem csapata a második lett.

MTI | 2012. augusztus 24.
|  

Második helyen végzett a Pannon Egyetem csapata a BEST (Board of European Students of Technology) európai mérnökverseny döntőjén Zágrábban – közölte az MTI-vel Janni Anikó, az egyetem kommunikációs referense csütörtökön. A döntőbe jutás előfeltétele a regionális forduló megnyerése volt; a zágrábi versenyen a veszprémiek – a Műszaki Informatikai Kar mérnök-informatikus alapszakos hallgatója Tóth Péter, a villamosmérnök szakos Babud Imre és Bálint Roland, valamint a Mérnöki Kar mechatronikai mérnök mesterszakos hallgatója, Szekretár András – két különböző feladatban mérték össze tudásunkat 11 másik európai csapattal.

Az első feladatként két nap alatt egy hullámvasutat kellett tervezni és kivitelezni, amelyen egy Hotwheels-kisautót kellett végigvezetni. A pontozásnál többek között figyelembe vették a szerkezet kinézetét, az elemeket, amelyeken az autó végig tudott menni és az előkészítéshez szükséges időt. A harmadik nap végén bemutatót tartottak, ahol egy háromtagú zsűri előtt működés közben bemutatták a hullámvasutat. A 12 csapat közül csak kettőnek sikerült végigvezetni az autóját a pályán, az egyik a magyar csapat volt.

A második feladatként két nap alatt egy csomagológépet kellett építeni, amely becsomagol egy szivacskockát és egy kólásdobozt. A Pannon Egyetem csapata két feladatra két külön gépet épített. A pontozásnál itt elsősorban a csomagolás minőségét, a gyorsaságot és az újratöltés idejét vették figyelembe.

A Pannon Egyetem csapata mindkét feladatot sikeresen teljesítette, amelynek eredményeként végső összesítésben második helyezést értek el.

Címkék: Oktatás, Tech, Verseny
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X