nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • bloggerman77: @bloggerman77: ... és ha ehhez hozzávesszük, hogy a városokat a korai Árpádkorban böszörmé...
  2017. 09. 25, 02:44  No para, no finnugor
 • bloggerman77: @Bernát: "Hogy ezeknek nem kellett egy lingua franca, és hogy ez ne a hódítók nyelve lett ...
  2017. 09. 25, 02:20  No para, no finnugor
 • bloggerman77: @blogen: A nyugatról behozott zsákmányolt szolgák - akik a térség akkori etnikai viszonyai...
  2017. 09. 25, 01:42  No para, no finnugor
 • Bernát: @bloggerman77: """Géza: ...Neve egy török méltóságnév ...ennek nyugati türk ~ kazár dzsevu...
  2017. 09. 24, 22:31  No para, no finnugor
 • Bernát: @bloggerman77: "Ha a Pilgrim-levélben foglaltak megállnák a helyüket, itt most németül vag...
  2017. 09. 24, 22:29  No para, no finnugor
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
1app: a mobilalkalmazás-fejlesztő verseny

Az ország összes egyeteméről, főiskolájáról és középiskolájából várják az alkalmazásokat, nevezéseket a BME Mobil Innovációs Központ által szervezett okostelefonalkalmazás-fejlesztő versenyre.

nyest.hu | 2015. január 16.
|  

A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva idén is megrendezik az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt, melyre 2015. február 20-áig lehet nevezni egy jól sikerült alkalmazással.

A versenyre bárki nevezhet, aki középiskolai tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és van egy jól sikerült, saját fejlesztésű alkalmazása, vagy ha nincs, esetleg a nevezési határidőig készít egyet.

Nem egy hagyományos értelemben vett programozói versenyről van szó, ahol a versenyzők egy teremben a gépeik előtt ülve ugyanazt a feladatot oldják meg, hanem az otthon, előre elkészített alkalmazások, és rajtuk keresztül készítőik versengenek a milliós összdíjazású versenyen három kategóriában: 1. oktatás, 2. játék, 3. egyéb. A három legelterjedtebb mobil platformra, az iOS, az Android és a Windows Phone rendszerre készült programok egyaránt nevezhetők.

1app: a mobilalkalmazás-fejlesztő verseny
Forrás: fivetech.com

A versenyre benevezett alkalmazásokat februárban egy profi mobilalkalmazás-fejlesztőkből álló zsűri vizsgálja meg, akik többek között az alkalmazott megoldások, az appok által nyújtott felhasználói élmény, a programkód és a kidolgozás minősége alapján pontozzák a beérkezett alkalmazásokat.

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása a 2014-es 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol az ideivel megegyező három versenykategóriában értékes nyereményekért mérhették össze tudásukat a fiatalok. Második állomásként 1app 1etem címmel háromnapos előadássorozat keretében kóstolhattak bele az érdeklődők az alkalmazásfejlesztés rejtelmeibe.

Schulcz Róbert, a Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy az 1app harmadik állomása, a második 1app alkalmazásfejlesztő verseny kapcsán a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre és több benevezett alkalmazásra számítanak.

A Központ hosszú távú célja tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazásfejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.

Az idei versenyre az alkalmazásokat nevezni online, az 1app.hu címen elérhető honlapon lehet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X