nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megújul a Szabad Újság

Májustól megújult formában és bővebb terjedelemben jelenik meg a Szabad Újság független szlovákiai magyar hetilap. A szlovákiai magyar sajtópiac egyik legnagyobb múltra visszatekintő hetilapjában a jövőben kiemelt helyet kapnak a magyar régiók hírei.

MTI | 2012. május 3.
|  

A közéleti hetilap szerdától új köntösben – jobb minőségű papíron – jelenik meg, az eddigi 52 oldal helyett 68 oldalon. „A változtatásokra elsősorban az olvasók megváltozott – egy modern hetilappal szemben manapság támasztott – elvárásainak igyekeztünk megfelelni” – mondta el az MTI-nek Varga Péter, a hetilap kiadója, a Mediaimpress ügyvezetője. Hozzátette: a lap tartalmát illetően alapvetően szemléletváltással nem jár az újítás, bár az igaz, hogy a bővített tartalommal az olvasók más rétegeit is meg szeretnék szólítani, ezt a célt azzal a tartalmi többlettel szeretnék elérni, hogy a jövőben 16 oldalon csak a magyar régiók híreivel foglalkozik a lap.

„Jelenleg ott tartunk, hogy a felvidéki írott médiában rajtunk kívül állandó jelleggel senki sem foglalkozik a magyar kultúrával, ezért ezen nem is változtattunk. Viszont úgy gondoltuk, hogy új olvasók irányába is nyitni kell, és ezért adtunk nagyobb teret a magyar régióknak, aminek köszönhetően minden olvasónk az eddiginél is jobban a magáénak érezheti a lapot” –magyarázta az újítás mögött álló szándékokat Varga Péter.

A lap kiadója szerint a Szabad Újság eddigi hangvétele változatlan marad. Mint mondta: szeretnék remélni, hogy a lap eddig is hozzájárult a felvidéki magyarság nemzeti öntudatának erősítéséhez, és ez a jövőben is így kell maradjon, ezért a lap továbbra is kiemelt fontosságot tulajdonít majd a nemzeti kultúra történéseinek és a szlovákiai magyarság hétköznapjainak is.

A Szabad Újságot érintő változások részeként azonban megváltozott a lap ára is, igaz az előfizetők az év végéig a régi áron rendelhetik meg a hetilapot.

„A módosítások megvalósításához nélkülözhetetlen volt az ármódosítás, annál is inkább, mert amikor erre utoljára, 5 évvel ezelőtt sor került, akkor még csak egy kevés oldalon és lényegesen más papírminőségben megjelenő lap volt” – mondta el Varga Péter. Rámutatott: „A szlovákiai magyar olvasónak most először lesz módja arra, hogy olyan hetilaphoz juthasson, amely formailag is felveheti a versenyt a szlovák hetilapokkal, tehát ezután már minden felvidéki magyar büszkén tarthatja a kezében a Szabad Újságot”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X